Back to Top

Γόβα με πτυσσόμενο τακούνι

Πρόκειται για καινοτομία μιας ομάδας φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εν λόγω γόβα με μια απλή κίνηση μετατρέπεται από φλατ σε γόβα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του. Οι Λουκάς Καρακικές, Αθηνά Τσιλιγκαρίδου και Καλλιόπη Τάτση, στο πλαίσιο του μαθήματος επιχειρηματικότητας, προχώρησαν στη δημιουργία του προϊόντος και στη συνέχεια ίδρυσαν στην Κομοτηνή την εταιρεία «SkyWalker ΑΕ», φιλοδοξώντας να κατακτήσουν τον γυναικείο πληθυσμό.

Στο εστιατόριο αυτό δεν πληρώνεις με χρήματα, αλλά με Instagram, Facebook ή Twitter

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι το πρώτο παγκοσμίως που δεν δέχεται χρήματα για το φαγητό που σερβίρει.

Στο «The Picture House» κανείς δεν πληρώνει με χρήματα, αρκεί να ποστάρει μια φωτογραφία του πιάτου που επέλεξε σε ένα από τα κοινωνικά δίκτυα (Instagram, Twitter ή Facebook). Πρόκειται για το πρώτο «pay-by-picture» εστιατόριο που κάνει θραύση στη βρετανική πρωτεύουσα με τα δωρεάν γεύματά του, αφού η ουρά των πελατών που σχηματίζεται στην είσοδό του είναι τεράστια. Η ιδέα στους ιδιοκτήτες προέκυψε μετά από έρευνα που έφερε στο φως ότι το 52% των ανθρώπων φωτογραφίζουν τακτικά το φαγητό ή το γλυκό τους.

Το μεγαλύτερο αυγό του κόσμου

Είναι το μεγαλύτερο αυγό που έχει καταγραφεί και οι μηχανικοί έχουν υπολογίσει ότι δομικά και λειτουργικά, είναι αδύνατο να υπάρξει μεγαλύτερο.

Πρόκειται για το αυγό ενός εξαφανισμένου πουλιού-ελέφαντα (aepyornis maximus). Το συγκεκριμένο ζώο πιστεύεται ότι ζούσε ζούσε μόνο στη Μαδαγασκάρη μέχρι το 1870. Έμοιαζε αρκετά με την σημερινή στρουθοκάμηλο, και όπως και αυτή, το πουλί-ελέφαντας δεν μπορούσε τα πετάει.

Η αγάπη ενός σκύλου είναι αληθινή

Κι όμως οι σκύλοι βιώνουν αισθήματα αγάπης και τρυφερότητας παρόμοια με τα δικά μας.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα (ΗΠΑ), ανακάλυψαν ότι το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τα θετικά συναισθήματα είναι παρόμοιο στους ανθρώπους και τους σκύλους. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της μαγνητικής τομογραφίας ανακάλυψαν ότι ο κερκοφόρος πυρήνας, το τμήμα δηλαδή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τα θετικά συναισθήματα, είναι παρόμοιος στα σκυλιά και τους ανθρώπους.

Η γκρίνια βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η συνεχής γκρίνια αυξάνει κατά δύο έως τρεις φορές τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους άντρες και για τους ανέργους, λένε οι ερευνητές, οι οποίοι συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 9.875 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 36 έως 52 ετών. Όπως έδειξαν τα στοιχεία τους, το στρες της γκρίνιας ανοίγει τον δρόμο στην καρδιοπάθεια και εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε άλλα προβλήματα υγείας.