Back to Top

Οι πιο ελκυστικοί εμπορικοί δρόμοι της Ευρώπης

Η Ευρώπη έχει ορισμένους από τους πιο ελκυστικούς εμπορικούς δρόμους, δημοφιλείς αλλά και ιστορικούς ταυτόχρονα, που προσφέρουν πολλά περισσότερα από ένα απλό shopping therapy.

1. Princes Street, Εδιμβούργο (Σκωτία): Υπήρξε δημοφιλές σημείο για ψώνια από τις αρχές του 1800. Πανύψηλα κτήρια γεωργιανής εποχής στεγάζουν εντυπωσιακά πολυκαταστήματα, ενώ ιστορικά κτήρια, ξενοδοχεία και ρομαντικά μπιστρό συμπληρώνουν το σκηνικό.
.........................................................................................................................................

Ο «καλύτερος» μπαμπάς του κόσμου (+photo)

Μπορεί όλοι οι πατεράδες να μην είναι ίδιοι, αλλά οι περισσότεροι προσπαθούν με τον τρόπο τους, να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Μακριά από την ιδέα του τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς, ο φωτογράφος Dave Engledow δημιούργησε μια εξαιρετικά διασκεδαστική συλλογή εικόνων, όπου συμπρωταγωνιστεί με τη 2χρονη κόρη του Alice Bee. Ο χαρακτήρας του πατέρα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι μια παρωδία του όρων  νευρικός, εγωιστής, αμελής και περιστασιακά καταθλιπτικός.

Κτήριο σχεδιασμένο σε μορφή Jenga

Από το γνωστό παιχνίδι Jenga προήλθε η ιδέα της ανέγερσης του  συγκεκριμένου κτηρίου.

Σαν ένα τεράστιο παιχνίδι Jenga, το κτίριο 88 Benguela θα κάνει δυναμική εμφάνιση στην πόλη Benguela (Αγκόλα). Μια ασύμμετρη δομή 26 ορόφων, θα κατασκευαστεί στην κεντρική πλατεία, με κάθε τμήμα του κτιρίου θυμίζει το γνωστό παιδικό παιχνίδι με τα τουβλάκια, όπου κάθε παίχτης προσπαθεί να αφαιρέσει ένα χωρίς να ρίξει το οικοδόμημα.