Back to Top

Τα έντομα είναι το φαγητό του μέλλοντος

Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο λόγος είναι ότι εκτρέφονται εύκολα, φθηνά, περιέχουν θρεπτικότατες πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία όπως το άπαχο κρέας και τα ψάρια, και το κυριότερο, ενθουσιάζουν ήδη τον ουρανίσκο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο FAO επισημαίνει ότι η παραγωγή εντόμων είναι «εξαιρετικά αποδοτική» καθώς για την παραγωγή ενός κιλού εντόμων χρειάζεται μόλις ένα κιλό τροφή, συγκριτικά με 8 κιλά ζωοτροφή για ένα κιλό βοδινού κρέατος.

Ένας εύκολος τρόπος για να μάθεις κινέζικα

Η κινεζική γλώσσα θεωρείται μία από τις δυσκολότερες στον κόσμο, καθώς περιλαμβάνει πολλά σύμβολα που μπερδεύουν τους μαθητές.

Μια καθηγήτρια της κινεζικής γλώσσας στο Λονδίνο (Αγγλία) ονόματι Shao Lan, αποφάσισε να κάνει τα την μάθηση πιο εύκολη. Σκέφτηκε να απλοποιήσει τα σύμβολα και να αναπαραστήσει αυτό που πραγματικά συμβολίζουν, διευκολύνοντας έτσι τους μαθητές. Αφού ανέλυσε κάθε χαρακτήρα σε αυτό που σημαίνει, στη συνέχεια αποτύπωσε την ερμηνεία του πάνω σε αυτό.

Η μουσική δρα το ίδιο όπως τα αναβολικά

Μέχρι και 15% μπορεί να αυξηθεί η απόδοση ενός ατόμου που ακούει μουσική.

Η μουσική έχει τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα μας όπως έχει και ή χρήση ιατρικών παρασκευασμάτων για την βελτίωση της απόδοσής μας. Σύμφωνα με το βιβλίο «Inside Sports Psychology», όταν ένας αθλητής ακούει την κατάλληλη μουσική, η απόδοσή του μπορεί να αυξηθεί κατά 15%. Οι ψυχολόγοι, Κώστας Καραγεώργης και ο Peter Terry αναφέρουν βέβαια, ότι οι παγκοσμίου κλάσης αθλητές έχουν την ικανότητα να παρακινούν οι ίδιοι τον εαυτό τους και δεν χρειάζονται τη μουσική.

Αρκούδα «παίζει» με τον εκπαιδευτή της (+video)

Μπορεί στη θέα μιας αρκούδας ο καθένας να αισθάνεται φόβο, όχι όμως και ο Doug Seus.

Ο Doug Seus από τη Γιούτα (Η.Π.Α.) τα τελευταία 40 χρόνια ζει με τη γυναίκα του σε ένα μεγάλο αγρόκτημα, μαζί με τέσσερις αρκούδες. «Πολλά χρόνια ζω με αρκούδες, έχω διαβάσει πολύ γι’ αυτές και προσπάθησα να τους μάθω όχι κόλπα, όπως κάνουν στο τσίρκο, αλλά πώς να κατανοούν την αγάπη και τη φροντίδα που τους δείχνω και να φέρονται ανάλογα», λέει ο Doug.