Back to Top

Πιάτα που πλένονται μόνα τους

Η Σουηδική εταιρεία «Tomorrow Machine» και η ερευνητική εταιρία «Innventia» εφηύραν τα αυτοκαθαριζόμενα πιάτα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, η επιφάνεια των οικιακών σκευών αυτοκαθαρίζεται σε μοριακό επίπεδο, απορρίπτοντας τα υγρά και άλλες ουσίες, υποχρεώνοντας τα να απομακρυνθούν από το πιάτο. Οι κατασκευαστές των πιάτων νέων γενιάς ισχυρίζονται πως η χρήση τους θα έχει και περιβαλλοντολογικό όφελος, καθώς οδηγήσει σε σημαντική μείωση των απωλειών των διεθνών αποθεμάτων νερού.

Το άπλωμα ρούχων μέσα στο σπίτι μας βλάπτει

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που διενεργήθηκε στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνητών, το να απλώνουμε τα πλυμένα ρούχα στο εσωτερικό του σπιτιού για να στεγνώσουν, μπορεί να βλάψει την υγεία μας. Η υγρασία που έχουν τα ρούχα, ενισχύει την ανάπτυξη μούχλας ή οποία σε συνδυασμό με τη σκόνη μπορεί να κάνουν το περιβάλλον του σπιτιού αφόρητο για όσους είναι επιρρεπείς στο άσθμα. 

Παρασκεύασαν καπουτσίνο 2.012 λίτρων

Όπως ήταν φυσικό, η επίδοση των Κροατών γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πάνω από 1.000 άτομα εργάστηκαν, προκειμένου να γεμίσουν ένα φλιτζάνι 2.000 λίτρων με το αρωματικό παρασκεύασμα στη κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Σε λίγο περισσότερο από τρεις ώρες, οι εργατικοί baristas κατάφεραν να γεμίσουν ένα τεράστιο φλιτζάνι καφέ με 2.012 λίτρα φρέσκο καπουτσίνο.

Τεστ Προσωπικότητας: Το γουρούνι

Πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα τεστ προσωπικότητας που έχουν δημιουργηθεί.
.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα λευκό χαρτί και να σχεδιάσεις ένα γουρούνι σε οποιοδήποτε σημείο της σελίδας αυτής. Περιορισμοί δεν υπάρχουν. Σχεδίασέ το όπως θέλεις εσύ. Αφού το σχεδιάσεις, δες στην συνέχεια τα αποτελέσματα.

4χρονος με I.Q. εφάμιλλο του Αϊνστάιν

Αναμφίβολα ο 4χρονος Sherwyn δεν είναι το τυπικό παιδί της ηλικίας του, αφού η νοητική του κατάσταση μοιάζει με αυτήν ενός 8χρονου.

O Sherwyn Sarabi είπε την πρώτη του λέξη όταν ήταν μόλις 10 μηνών, ενώ στους 20 μήνες μιλά πολύ καλά με φράσεις και στην ηλικία των δύο ετών μπορεί να διαβάσει μέχρι και 500 λέξεις. Στην ηλικία των μόλις των 3 χρόνων έγινε μέλος της Μένσα καθώς το I.Q. του «χτύπησε» 160, όμοιο με αυτό του Αλβέρτου Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ.