Back to Top

Η ιστορία του παρκούρ (parkour)

Ήξερες ότι το παρκούρ προέρχεται από τη Γαλλία και ότι η ενασχόληση μαζί του ξεκίνησε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80΄;

Το παρκούρ είναι μια σωματική και πνευματική τέχνη η οποία στοχεύει στην ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο, η οποία όμως πραγματοποιείται μόνο μέσω των ανθρώπινων σωματικών ικανοτήτων Οι μαθητές του παρκούρ ονομάζονται traceurs (τρασέρ) και οι μαθήτριες traceuses (τρασέζ).

Μη χάνεις άλλο χρόνο από τη ζωή σου (video)

Ένα βίντεο,  γυρισμένο στη Θεσσαλονίκη και πολυβραβευμένο σε διεθνή φεστιβάλ, μιλά για το πραγματικό νόημα της ζωής.


9χρονος αναδείχτηκε «Φωτογράφος της Χρονιάς»

Από το 1964, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Λονδίνο (Αγγλία) διοργανώνει ετήσιο διαγωνισμό για τον «Φωτογράφο της Χρονιάς» με θεματολογία την άγρια ζωή.

Για το 2014, ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» αναδείχτηκε ο Carlos Perez Naval, ένα αγόρι εννιά ετών από την Ισπανία. Όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών, οι γονείς του, του αγόρασαν μια απλή φωτογραφική μηχανή με την οποία τραβούσε τις δικές του φωτογραφίες. Κάπως έτσι η φωτογραφία έγινε πάθος, το οποίο σε συνδυασμό με το ταλέντο και τη θέλησή του, τον έκαναν φωτογράφο της χρονιάς.

Συνέθεσε δική της όπερα στα 7 της χρόνια

Γεννηθείς το 2005, η Άλμα Ντόϊτσερ (Alma Deutscher) ζει  στην πόλη Surrey της Αγγλίας. 

Έχει καταπλήξει τους πάντες με την ικανότητά της στο βιολί και στο πιάνο. Ο πατέρας της μικρής Άλμα δηλώνει πως η κόρη του μπορούσε να διαβάζει νότες από τα δυο της χρόνια. Η επτάχρονη εκτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία έργα των Σούμπερτ, του Χαϊντν και Μότσαρτ. Και δεν είναι μόνο αυτό: Στις αρχές του 2012 η Άλμα συνέθεσε μια  δική της μικρή όπερα με τίτλο «The Sweeper of Dreams».