Back to Top

Η σωστή διατροφή για τις εξετάσεις

Τα φρούτα και οι χυμοί προσφέρουν γλυκόζη στον εγκέφαλο, η οποία αποτελεί το κύριο καύσιμό του.

Πανελλήνιες εξετάσεις μαθητών και εξεταστικές φοιτητών είναι μια ψυχοφθόρα διαδικασία. Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, τόσο στην καταπολέμηση του άγχους, όσο και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου σου. Οι διατροφικές επιλογές που δυναμώνουν το σώμα σου εγκεφαλικά είναι οι ακόλουθες:

Οι μπανάνες θα αντικαταστήσουν τις πατάτες

Η κλιματικές αλλαγές ενδέχεται να καταστήσει τις μπανάνες βασική τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με την CGIAR (Συμβουλευτική Ομάδα Διεθνής Αγροτικής Έρευνας), λόγω της συνεχόμενης αύξησης της θερμοκρασίας, οι άνθρωποι σταδιακά θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες καθώς οι παραδοσιακές καλλιέργειες δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Τα παπούτσια της δείχνουν τον χαρακτήρα της

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα παπούτσια μιας γυναίκας φανερώνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό στοιχεία του χαρακτήρα της.

Αν φοράει ψηλοτάκουνα: Θέλει να δείχνει ότι είναι αεράτη και την ενδιαφέρει αρκετά η γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνη. Από την άλλη, της αρέσει ο εαυτός της και έχει αρκετή αυτοπεποίθηση, τόση ώστε να φοράει ψηλοτάκουνα ακόμα και με τον τζιν της. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να θέλει να κοιτάνε περισσότερο τα παπούτσια της, παρά εκείνη.

Αν φοράει στιλέτο: Αυτή η γυναίκα φωνάζει από μακριά «Σας παρακαλώ, κοιτάξτε με». Είναι ο δικός της τρόπος για να τραβήξει την προσοχή σου. Κι άμα φοράει και μίνι, από το κακό στο χειρότερο.