Back to Top

Επιστήμονες αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού

Δυο επιστήμονες απέδειξαν με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή την ύπαρξη του Θεού.

Στην πραγματικότητα, αυτό που απέδειξαν οι επιστήμονες Christoph Benzmüller από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Γερμανία) και ο Bruno Woltzenlogel Paleo από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης (Αυστρία) ήταν ένα θεώρημα που είχε αναπτύξει ο διάσημος αυστριακός μαθηματικός Kurt Gödel (Κούρτ Γκούντελ)

Κι όμως υπάρχει η «νόσος του φιλιού»

Η ασθένεια του φιλιού εμφανίζεται ευτυχώς σε μικρό αριθμό ατόμων, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Πρόκειται για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση,που εμφανίζεται σε άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό EBV. Ο ιός αυτός μεταδίδεται κατά το φιλί, ευτυχώς όμως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αναπτύσσουν μηχανισμούς άμυνας που δεν επιτρέπουν στον ιό να τους προκαλέσει την πάθηση.

Φοιτητής χωρίς χέρια δίνει μαθήματα ζωής

Ο Cao Huishen έχασε τα χέρια του σε ένα ατύχημα όταν ήταν μόλις οκτώ ετών.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να συνεχίσει να ζει τη ζωή του, έστω κι αν χρειάστηκε πολλές φορές να γράψει, να οδηγήσει το ποδήλατό του, να παίξει κιθάρα ακόμη και να φάει με τα πόδια. «Ήταν ο μόνος τρόπος για να πάω μπροστά. Είχα μόνο τα πόδια μου, και αυτά έπρεπε να μάθω να χρησιμοποιώ για να κάνω τα πάντα».

Βρέθηκε χρυσός σε φύλλα δέντρων

Ψήγματα χρυσού σε φύλλα δέντρων ευκαλύπτου ανίχνευσαν επιστήμονες στην Αυστραλία.

Η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Καλγκουρλι στη δυτική Αυστραλία, όπου το 1800 είχαν εντοπιστεί πλούσια κοιτάσματα χρυσού. Τα δέντρα ευκαλύπτου λειτουργούν σαν υδραυλικές αντλίες, καθώς οι ρίζες τους εισχωρούν σε βάθος δεκάδων μέτρων στο έδαφος και ρουφούν νερό που περιέχει ίχνη χρυσού. 

Τα άτομα που μικροδείχνουν ζουν περισσότερο

Το μυστικό κρύβεται στη χαμηλή αρτηριακή πίεση, κάτι που περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται συσχετισμός ανάμεσα στη χαμηλή αρτηριακή πίεση και στη νεανική εμφάνιση. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων μοιάζουν τουλάχιστον δύο χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.