Back to Top

Όλες οι μπάλες φτιάχνονται στο Πακιστάν

Το 70% από όλες τις μπάλες ποδοσφαίρου που κυκλοφορούν, φτιάχνονται στο Πακιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια πόλη του Πακιστάν ονόματι Sialkot, κατασκευάζονται σχεδόν όλες οι μπάλες του ποδοσφαιρικού εμπορίου. Η Sialkot αριθμεί 300.000 κατοίκους, βρίσκεται μόνο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ινδία και είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο όχι μόνο του ποδοσφαίρου, αλλά και άλλων παραγωγών.

Ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Ο Carmelo Flores γεννήθηκε το 1890 στη Βολιβία και πέθανε σε ηλικία 123 ετών (09.06.2014) στο χωριό του κοντά στη λίμνη Τιτικάκα.

Ο Carmelo Flores ήταν ένας ιθαγενής που ζούσε σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις. Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό της βάπτισής του ο Flores είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890Ωστόσο, η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης το 1940, και έτσι οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την εικαζόμενη ηλικία του Flores.

Ικαρία: Το νησί των αθάνατων ανθρώπων

Οι κάτοικοι του μικρού ελληνικού νησιού, κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ μακροβιότητας.

Επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα (Μεξικό), την Νικόγια (Κόστα Ρίκα) και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο.