Back to Top

Φωτογραφίες που μιλάνε με τον δικό τους τρόπο

Είναι κάποιες στιγμές από την καθημερινότητά των ανθρώπων, που απαθανατίζει ο φωτογράφος, οι οποίες μιλάνε με τον δικό τους τρόπο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα.

Η καλή πέψη της τροφής είναι πολύ σημαντική

Η καλή πέψη της τροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα.
.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, στην Ιαπωνία μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 3.000 ανδρών και γυναικών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι έτρωγαν γρήγορα είχαν κατά 84% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Ειδικά στις γυναίκες, ο κίνδυνος να αποκτήσουν περιττά κιλά διπλασιαζόταν.

Ο Γρίφος του Σέρλοκ Χολμς

Ο διάσημος ντετέκτιβ Sherlok Holmes κλήθηκε να εξιχνιάσει έναν μπερδεμένο και μυστήριο φόνο. Προσδιόρισε λοιπόν τα παρακάτω γεγονότα. 

1. «Ο λόρδος Hazelton, το θύμα, σκοτώθηκε από χτύπημα στο κεφάλι με ένα μπρούτζινο κηροπήγιο.»
2. «Είτε η λαίδη Hazelton είτε η υπηρέτρια Sara, ήταν στο καθιστικό την ώρα του φόνου.»
3. «Αν η μαγείρισσα ήταν στην κουζίνα την ώρα του φόνου, τότε ο μπάτλερ σκότωσε το λόρδο Hazelton με μία μοιραία δόση στρυχνίνης.»

Άνθρωποι σε ασυνήθιστες θέσεις (+photo)


Το καλλιτεχνικό αυτό έργο τοποθετεί τους ανθρώπους σε ασυνήθιστες συνθέσεις  και θέσεις.

O Willi Dorner και η φωτογράφος Lisa Rastl συνεργάστηκαν με σκοπό να διερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στο σώμα, το χώρο και την αρχιτεκτονική. Έτσι δημιούργησαν τα «Σώματα σε αστικούς χώρους». Οι δυο καλλιτέχνες μετατρέπει ουσιαστικά το ανθρώπινο σώμα σε υλικό, σε μια πλήρη αντιστροφή από την κλασική σύμβαση για τη δημιουργία της ανθρώπινης μορφής από ένα υλικό.