Back to Top

Καφετιέρα με μνήμη ελέφαντα

Καφετιέρα αναγνωρίζει τα ξεχωριστά δαχτυλικά αποτυπώματα του καθενός, ώστε να θυμάται πώς προτιμά ο καθένας το καφέ του.

Η συσκευή Saeco Xelsis Digital ID της Philips, είναι η πρώτη στο κόσμο που διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Μόλις ο χρήστης την αγοράζει, πιέζει το δάχτυλό του σε μια μικρή υποδοχή, δημιουργώντας έτσι το προσωπικό του προφίλ. Στη συνέχεια, προγραμματίζει τη καφετιέρα πώς ακριβώς θέλει το καφέ του (αναλογία καφέ, γάλατος, ζάχαρη; κτλ) και αυτό ήταν.

Κάθε φορά που θα αγγίζει πλέον τη συγκεκριμένη υποδοχή, αυτή θα ξέρει τις προτιμήσεις του και θα του ετοιμάζει ανάλογα τον καφέ.Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε εννιά διαφορετικά είδη καφέ (καπουτσίνο, εσπρέσο κ.α.). Η μηχανή μπορεί να δεχτεί προφίλ μέχρι και έξι διαφορετικών χρηστών ή ο ίδιος χρήστης μπορεί να αλλάξει τις προδιαγραφές του καφέ του, αν οι προτιμήσεις του εν καιρώ αλλάξουν. Προς ρο παρών, το μόνο ελάττωμα είναι το κόστος της συσκευής: Η συσκευή, που παράγεται στην Ιταλία, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.
.

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...