Back to Top

Η ιστορία του οίκου Christian Dior

Το ήξερες πως ο Christian Dior πήρε την απόφασή του να ασχοληθεί με την σχεδίαση ρούχων βασισμένος στη συμβουλή του Αστρολόγου του;

Ο Κρίστιαν Ντιόρ«μάγος» της υψηλής ραπτικής, δημιουργός του διάσημου οίκου, ήταν τόσο προληπτικός που δεν έκανε σχεδόν τίποτα χωρίς να συμβουλεύεται τον Αστρολόγο του. Ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα, ύστερα από την ανεπιτυχή  ενασχόλησή του με την ζωγραφική την οποία αγαπούσε από μικρός. Τα σχέδιά του, τράβηξαν το ενδιαφέρον ενός μεγιστάνα (1946), ο οποίος και πρότεινε να σχεδιάσει ρούχα για μια κολεξιόν του.
Ο προσωπικός του Αστρολόγος, τον παρότρυνε  υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν η ευκαιρία της ζωής του. Έτσι, έκανε δεκτό το αίτημα του μεγιστάνα. Ένα χρόνο αργότερα, ο Κριστιάν πραγματοποίησε την πρώτη επίδειξη μόδας του. Λάνσαρε μια σειρά πολυτελών ρούχων, αλλάζοντας ουσιαστικά τη γυναικεία σιλουέτα. Οι επιτυχίες, άρχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη, βοηθώντας σε αυτό και το γεγονός ότι μεγάλες προσωπικότητες της εποχής (Σοφία Λορέν, Μάρλεν Ντίτριχ κ.α.) υπήρξαν πελάτισσες του οίκου.

Ο Κρίστιαν Ντιόρ πέθανε μόλις σε ηλικία 52 ετών (1957), ύστερα από καρδιακή ανακοπή. Είχε προλάβει όμως 2 χρόνια πριν να ορίσει διάδοχο του ένα 19χρόνο σχεδιαστή. Το όνομα του; Υβ Σεν Λοράν (Yves Saint Laurent).
.
.
Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, Αθήνα 2007, Γνωστά Ονόματα Άγνωστες Ιστορίες, 
Εκδόσεις Αθανάσιος Σταμούλης, www.dior.comhttp://en.wikipedia.orgwww.artmag.gr,

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...