Back to Top

Ο Leo Plass πήρε πτυχίο στα 99 του χρόνια

Εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1932 και επέστρεψε το 2011 για να πάρει το πτυχίο του.

Ο λόγος για τον 99χρονο Leo Plass από το Oregon (Η.Π.Α.), που αποφάσισε να επιστρέψει στις σπουδές του, ώστε να μπορέσει να πάρει το πτυχίο του. Όπως δηλώνει, πρόσφερε το πιο ωραίο δώρο στον εαυτό του, δίνοντας του την ευκαιρία να αποφοιτήσει έστω και σε αυτή την ηλικία από το κολέγιο.

Το 1932, στη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης στις Η.Π.Α, εγκατέλειψε τις σπουδές του, για να ασχοληθεί με την υλοτομία. Έπρεπε να επιβιώσει και ο μόνος τρόπος ήταν να αποδεχθεί την πρόταση ενός φίλου του για να δουλέψει μαζί του. «Δεν ήθελα να αφήσω το κολέγιο, αλλά ο μισθός του δασκάλου ήταν 80 δολάρια και εμένα μου προσέφεραν 150 δολάρια. Ήταν λογικό να δεχθώ την προσφορά, μιλάμε για πολλά λεφτά εκείνη την εποχή», δηλώνει ο Plass.

Ποτέ του δε φαντάστηκε ότι θα είχε ξανά τη ευκαιρία να ολοκληρώσει τις σπουδές του, μιας και η ζωή του είχε πάρει διαφορετική τροπή. Όταν όμως με προτροπή του ανιψιού του έμαθε πως τα μαθήματα που είχε παρακολουθήσει τότε αντιστοιχούσαν με αυτά του πτυχίου γενικών σπουδών, πήρε τη μεγάλη απόφαση και επέστρεψε στο East Oregon University. «Μου πήρε 80 χρόνια για να το πετύχω», δήλωσε γεμάτο ενθουσιασμό.