Back to Top

Το «ανέκδοτο» του ποδοσφαίρου

400 οπαδοί έχασαν τον τελικός της ομάδας τους γιατί μπερδεύτηκαν και πήγαν σε άλλη πόλη.

Για τις 10.05.2012 είχε προγραμματιστεί ο τελικός του Europa League (Ευρωπαικό κύπελλο ποδοσφαίρου) να διεξαχθεί στο Βουκουρέστι. Αντίπαλες δυο ισπανικές ομάδες: Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Παρόλο που τα εισιτήρια του αγώνα είχαν εξαντληθεί μήνες πριν, μερικοί κάτοχοί τους δεν βρέθηκαν ποτέ στο γήπεδο. Περίπου 400 καθίσματα παρέμειναν άδεια, καθώς τόσοι οπαδοί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αντί να πάνε στο Βουκουρέστι, πήγαν στην Βουδαπέστη.

Στην αγγλική γλώσσα, τα ονόματα των δύο πόλεων μοιάζουν, αφού είναι «Budapest» και «Bucharest», κάτι που μπέρδεψε τους οπαδούς της Μπιλμπάο. Μόλις έφτασαν στη Βουδαπέστη, δεν βρήκαν ούτε άλλους οπαδούς της ομάδας τους, αλλά ούτε και της Ατλέτικο Μαδρίτης στους δρόμους. Μόλις τότε κατάλαβαν την γκάφα που έκαναν, αλλά ήταν ήδη αργά.

Αυτό που προκάλεσε πάντως εντύπωση είναι ότι στην αναχώρησή τους από την Ισπανία για την Ουγγαρία, δεν βρέθηκε κάποιος να παρατηρήσει ότι 400 τύποι με εμφανίσεις και κασκόλ ταξιδεύουν σε λάθος προορισμό, ώστε να τους ενημερώσει σχετικά. Για την ιστορία να αναφερθεί, ότι όσο τα «400 δακτυλοδεικτούμενα ανέκδοτα» έκαναν την βαρκάδα της παρηγοριάς στον ποταμό Δούναβη, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στον τελικό με 3-0 και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό κύπελλο. 
.

Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...