Back to Top

Οι καλύτερες συνθήκες εργασίας

Ιδανικές συνθήκες εργασίας προσφέρει η Google στο προσωπικό της.

Μεταξύ των άλλων, προβλέπονται και παροχές ακόμα και σε περίπτωση θανάτου ενός εργαζομένου: Αν ένας υπάλληλος της Google αποβιώσει όσο εργάζεται στην εταιρία, οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του ετήσιου μισθού του για τα επόμενα 10 χρόνια. 

Εκτός από την καταβολή του μισού μισθού για τα επόμενα δέκα χρόνια, όλες οι μετοχές του υπαλλήλου περνούν στα χέρια των παιδιών, ενώ κάθε παιδί θα λαμβάνει 1000 δολάρια μηνιαίως μέχρι να κλείσει τα 19 του χρόνια ή μέχρι τα 23 εάν συνεχίζει τις σπουδές του σε κάποιο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Φυσικά, τα χρήματα αυτά δίνονται στον κηδεμόνα των παιδιών για τη διαχείριση τους. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ομοφυλόφιλος, η αποζημίωση εξακολουθεί να ισχύει για τον/την σύντροφο του.

Βέβαια, η Google φροντίζει σημαντικά και για την υγεία των  εν ζωή υπαλλήλων της, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υποδομή για συνεχείς ιατρικούς ελέγχους. Άλλη ενδιαφέρουσα παροχή αφορά τις εγκυμοσύνες, όπου μετά τη γέννα λαμβάνει άδεια επί πληρωμή για 4.5 μήνες και ο πατέρας μπορεί να πάρει άδεια 6 εβδομάδων.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...