Back to Top

4χρονος με I.Q. εφάμιλλο του Αϊνστάιν

Αναμφίβολα ο 4χρονος Sherwyn δεν είναι το τυπικό παιδί της ηλικίας του, αφού η νοητική του κατάσταση μοιάζει με αυτήν ενός 8χρονου.

O Sherwyn Sarabi είπε την πρώτη του λέξη όταν ήταν μόλις 10 μηνών, ενώ στους 20 μήνες μιλά πολύ καλά με φράσεις και στην ηλικία των δύο ετών μπορεί να διαβάσει μέχρι και 500 λέξεις. Στην ηλικία των μόλις των 3 χρόνων έγινε μέλος της Μένσα καθώς το I.Q. του «χτύπησε» 160, όμοιο με αυτό του Αλβέρτου Αϊνστάιν και του Στίβεν Χόκινγκ.

«Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και το λεξιλόγιό του είναι απίστευτο. Όταν μιλά σε έναν μεγάλο έχει τις κοινωνικές δεξιότητες ενός πολύ μεγαλύτερού του παιδιού», λέει ο ψυχολόγος Dr Peter Congdon. Η μητέρα του, Amanda Sarabi, δασκάλα στο επάγγελμα, λέει για τον γιο της: «Από μικρός έκανε πολλές ερωτήσεις, στις οποίες πολλές φορές δυσκολευόμουν να απαντήσω. Διαβάζει πολύ και θυμάται απίστευτα. Μέχρι τώρα νομίζω έχει διαβάσει πάνω από 950 βιβλία».

Υ.Γ.1. Η Μένσα (Mensa) είναι ένας διεθνής οργανισμός, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία εστιάζει στην αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυίας.Μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος μέλος είναι να έχει Δείκτη Νοημοσύνης (I.Q.) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού (πάνω από 131)
Υ.Γ.2. Στα χρόνια του Αλβέρτου Αϊνστάιν δεν υπήρχε αντίστοιχο τεστ ευφυίας. Όταν, χρόνια αργότερα, δημιουργήθηκε θεωρήθηκε ότι το I.Q. του ήταν 160. 
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

Πηγέςwww.nydailynews.comwww.examiner.co.ukwww.athensparty.comel.wikipedia.org

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...