Τροφές που λευκαίνουν τα δόντια μας
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών αυξάνει τη λευκότητα των δοντιών, χαρίζοντάς μας έτσι ένα αστραφτερό χαμόγελο.
O διάσημος Αμερικανός οδοντίατρος δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών «The California Breath Clinics», τονίζει πως η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια οι φράουλες και το τυρί βοηθούν τη λευκότητα των δοντιών. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνει τα εν λόγω τρόφιμα να καταναλώνονται το πρωί, για να εξουδετερώνουν τις βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια.

Οι φράουλες περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο που λευκαίνει τα δόντια, καθώς απομακρύνει τις χρωστικές από αυτά. Το τυρί αυξάνει το pH του στόματος και έτσι μειώνει τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών. Οι ξηροί καρποί, τα μήλα και αχλάδια τέλος, συμβάλλουν στην απομάκρυνση των χρωστικών από τα δόντια, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα των δύο τελευταίων σε νερό αυξάνει την παραγωγή του σάλιου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων στο στόμα.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...