Back to Top

Στα σκαριά το νέο ψηλότερο κτήριο του κόσμου

Τα ηνία του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο τα κατέχει σήμερα το κτήριο Burj Khalifa, που με ύψος 828 μέτρα δεσπόζει στο Ντουμπάι.

Στην κινεζική πόλη Wuhan θα έχουν ανεγερθεί μέχρι το 2017 οι Phoenix Towers, οι οποίοι μόλις ολοκληρωθούν θα εδραιωθούν ως οι υψηλότεροι «δίδυμοι» πύργοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ένας από τους δυο ουρανοξύστες μάλιστα, θα έχει ύψος 1000 μέτρα, ένα ύψος που θα τον καθιστά ταυτόχρονα και το υψηλότερο κτήριο στον πλανήτη. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπεύθυνοι για την σχεδίαση και την ανέγερση των γιγαντιαίων κτηρίων είναι οι αρχιτέκτονες του διάσημου γραφείου Chetwoods Architects στο Λονδίνο (Αγγλία). Οι πύργοι θα έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που θα τους καθιστούν μοναδικούς: Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε «τροχιά» ανάμεσα στους ουρανοξύστες θα βρίσκονται «πλανήτες», στους οποίους θα στεγάζονται κυρίως εστιατόρια. Παράλληλα, στον ένα πύργο ένας κήπος θα αναπτύσσεται κάθετα στο εσωτερικό του, ενώ στον άλλο θα δημιουργηθεί το υψηλότερο καλειδοσκόπιο του πλανήτη.

Εκτός αυτών, οι σχεδιαστές φρόντισαν ώστε τα κτήρια να κτιστούν με οικολογικές προδιαγραφές. Έτσι, εκτός από ηλιακά πάνελ, τις ανεμογεννήτριες και τις συσκευές που θα ανακυκλώνουν τα απόβλητα και θα τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή θερμότητας, φρόντισαν και για τον περιβάλλοντα χώρο: Οι εξωτερικοί τοίχοι θα έχουν μία επικάλυψη η οποία θα βοηθά στον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα, ενώ τα φυτά θα φιλτράρουν το νερό της θάλασσας αλλά και τον αέρα.






     video:

Διάβασε επίσης: Το ψηλότερο κτήριο του πλανήτη

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: www.ethnos.grwww.madata.gr, www.inhabitat.comwww.focus.de, www.youtube.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...