Back to Top

Οι άγνωστες χρήσεις του ξιδιού

Ένα μπουκάλι ξίδι μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εντός και εκτός κουζίνας αρκεί να γνωρίζεις που και πώς θα χρησιμοποιηθεί.

01. Αποσμητικό αυτοκινήτου: Αν το αυτοκίνητο έχει κάποια δυσάρεστη μυρωδιά, τότε γέμισε ένα πλαστικό μπουκάλι με ξύδι και αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ στο πορτμπαγκάζ. Την άλλη μέρα οι άσχημες μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

.
02. Επαναφορά του χρώματος των μαλλιών: Τα μαλλιά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ανοίγουν από τις βαφές και ξεθωριάζουν. Για να το αποφύγεις ξέπλυνε με ένα μείγμα αποτελούμενο από ¼ φλιτζάνι ξίδι μηλίτη καθώς και από ένα ποτήρι νερό.

03. Αποσμητικό ποδιών: Για να απαλλαγείς από τη δυσοσμία στα πόδια, να κάνεις σε καθημερινή βάση ένα 10λεπτο ποδόλουτρο με ξίδι. Το οξικό οξύ είναι αυτό το οποίο θα σκοτώσει τις οσμές που προκαλούν τα βακτηρίδια.

04. Ζιζάνια τέλος: Αρχικά, ανακάτεψε δυο αδιάλυτα ξίδια μεταξύ τους και στη συνέχεια με δυο μέρη από απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια, ψέκασε τις ρίζες και στα φύλλα των φυτών σου για να εξαφανίσεις τα ζιζάνια.

05. Αστραφτερά λευκά υφάσματα: Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι ξίδι στο ξέβγαλμα των λευκών ρούχων για να τα κρατήσεις λαμπερά.

06. Λαμπερά έπιπλα μπαμπού: Με ένα σφουγγάρι άλειψε τα έπιπλα με το εξής μείγμα: 1/2 ξίδι και 1/2 νερό και έπειτα αφήσέ τα στον ήλιο να στεγνώσουν.

07. Πεντακάθαρα πινέλα: Αν έχεις κάποιο χρησιμοποιημένο πινέλο που έχει γίνει «πέτρα», βούτηξέ το σε ζεστό ξίδι και στη συνέχεια πλύνε το με ζεστό σαπουνόνερο.

08. Βραστά αυγά χωρίς απώλειες: Ρίξε στο νερό όπου βράζεις τα αυγά λίγο ξίδι, για να μην ξεφύγει το ασπράδι σε περίπτωση που ραγίσει το αυγό.

09. Ταχεία επούλωση πληγών: Σε ελαφριά κοψίματα και μικρές πληγές στο δέρμα, μπορείς να τις αλείψεις με λίγο ξίδι για γρήγορη επούλωση.

10. Τρίχωμα γυαλιστερό στα σκυλιά: Βάλε λίγο ξίδι στο νερό που πίνουν τα κατοικίδιά σου όχι μόνο για να εξαλειφθούν οι οσμές αλλά και για να έχουν όμορφο τρίχωμα.



0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...