Back to Top

Όρεξη ανάλογη με το βάρος της παρέας σου

Το βάρος της παρέας σου σε μια ταβέρνα επηρεάζει το πόσο θα φας συνολικά.

Έρευνα αμερικανών ψυχολόγων των πανεπιστημίων Κορνέλ και Νοτίου Ιλινόις, καθώς και της Ιατρικής Σχολής Mayo, υποστηρίζει ότι είναι δυνατό να επηρεαστεί κανείς και να φάει περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το βάρος όχι μόνο αυτών με τους οποίους κάθεται στο ίδιο τραπέζι, αλλά και εκείνων που τρώνε στα διπλανά.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, όταν κάποιος περιτριγυρίζεται από υπέρβαρους ανθρώπους, δυσκολεύεται να τηρεί τους στόχους του για υγιεινή διατροφή. Στην έρευνά που πραγματοποίησαν μάλιστα, όσοι περιτρυγυρίζονταν από υπέρβαρους ανθρώπους έτρωγαν κατά μέσο όρο 31,6% παραπάνω, άσχετα με το τι είχαν παραγγείλει 

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι αρκεί η παρουσία ενός παχύσαρκου η υπέρβαρου ατόμου σε μια παρέα για να επηρεαστούν οι υπόλοιποι και να τρώνε πιο ανθυγιεινά, ακόμη και αν το ίδιο το άτομο με τα παραπάνω κιλά προσέχει τι τρώει. Γι' αυτό και τόνισαν ότι πρέπει κανείς να μπαίνει σε ένα εστιατόριο αποφασισμένος να μην φάει παραπάνω, να αυτοπειθαρχήσει στις υγιεινές συνήθειές του και να μην παρασυρθεί.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...