Back to Top

Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία της Google;

Ένα από τα μυστικά επιτυχίας της επιχείρησης είναι το καλό φαγητό επισημαίνει ο πρώτος σεφ της Google, Charlie Ayers.

Ο Charlie Ayers έγινε μέλος της ομάδας της Google το 1999, λαμβάνοντας τη θέση του πρώτου executive chef της εταιρείας, όταν σε αυτή εργάζονταν ακόμη 50 μόνο υπάλληλοι. Ο Ayers πιστεύει πως επειδή η Google σερβίρει υγιεινό και νόστιμο φαγητό στους υπαλλήλους της, τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να μπορούν να είναι όσο πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί γίνεται.

Σύμφωνα με τον Ayers, κάθε εταιρεία πρέπει να προσφέρει υγιεινό φαγητό στους υπαλλήλους της. «Οι υπάλληλοί σας είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο. Για ποιο λόγο να μη θέλει λοιπόν κάποιος να ''επενδύσει'' στο καλό τους;» αναρωτιέται ο ίδιος «Αν τους ταΐζετε καλά, θα το πάρετε πίσω με άλλο τρόπο», συμπληρώνει.

Ο Charlie Ayers έφυγε μεν από τη Google το 2005, έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα από πέντε σεφ και 150 άλλους υπαλλήλους στην κουζίνα, οι οποίοι σέρβιραν 4.000 γεύματα και δείπνα την ημέρα. Ο ίδιος πλέον εργάζεται περιστασιακά ως σύμβουλος στην Google και το Facebook και σε startups επιχειρήσεις όπως το Dropbox, το Zazzle και το Gaia Online. «Ο Mark Zuckerberg μου ζήτησε να τους δώσω συμβουλές για το πώς η Google κατάφερε αυτό που κατάφερε» είπε ο Ayers.


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...