- Home
- All posts
Τα υπολείμματα φαγητού που απορρίπτονται εκπέμπουν περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από οποιαδήποτε χώρα (εκτός Κίνα, ΗΠΑ).
Όπως προκύπτει από μελέτη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), κάθε χρόνο το 1/3 των τροφών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (1,3 δισεκατομμύρια τόνοι) καταλήγει στις χωματερές μαζί με την ενέργεια, το νερό και τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και διάθεσή τους.
Οι ιδιοκτήτες ενός παπαγάλου από την Αμερική έζησαν ένα απίστευτο περιστατικό που τους άφησε άφωνους.
Ένας παπαγάλος, βγήκε από το κλουβί του και παρέμεινε χαμένος για τέσσερα χρόνια (2010-1014). Οι ιδιοκτήτες του, προσπάθησαν πολύ να τον βρουν αλλά μάταια. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω παπαγάλος μιλούσε αγγλικά, ενώ μάθαινε διαρκώς νέες λέξεις. Όταν λοιπόν τον εντόπισαν τέσσερα χρόνια αργότερα (2014) από το μικροτσίπ που είχε, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως μιλά και ισπανικά. Προφανώς οι νέοι, προσωρινοί, ιδιοκτήτες του ήταν ισπανόφωνοι.
Βρίσκεται στη Ρωσία, κοντά στη μικρή πόλη Mirny στην ανατολική Σιβηρία. Το άγριο και παγωμένο τοπίο της Σιβηρίας επιτείνει την, έτσι κι αλλιώς, σκληρή δουλειά που απαιτείται για την εξόρυξη των διαμαντιών. Η εξόρυξη ξεκίνησε το 1955 και σήμερα το ορυχείο είναι μια τεράστια ανοιχτή τρύπα με βάθος 525 μέτρα και διάμετρο 1,25 km.
Σύμφωνα με ειδικούς αυτός που χαϊδεύει τη γάτα αισθάνεται ωραία και όχι πάντα η γάτα.
Πολλοί ιδιοκτήτες γατών δε γνωρίζουν, ότι πολλές φορές η αγαπημένη για τους ίδιους συνήθεια να χαϊδεύουν τη γάτα τους, μπορεί να τους προσφέρει μεν ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας, αλλά στην πραγματικότητα, όσον αφορά τα ίδια τα ζώα, μπορεί να τους προκαλέσει έντονο στρες.
.
2. Ο άντρας δεν αισθάνεται πόνο απ τις σφαίρες που τρώει, παρά μόνο όταν κάποια όμορη κοπέλα του πλένει την πληγή.
3. Το σύστημα εξαερισμού είναι καλή κρυψώνα και σε πάει όπου θέλεις.
4. Όλες οι βόμβες είναι ωρολογιακές με μεγάλα κόκκινα νούμερα για να ξέρεις πότε θα εκραγούν.
5. Πάντοτε υπάρχει χώρος να παρκάρεις εκεί που πας.
«Υπερτροφή» ή «τροφή του μέλλοντος» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που θα συναντήσεις για τη σπιρουλίνα.
Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Το φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε μέταλλα. Η Ελλάδα είναι μάλιστα μεταξύ των χωρών που παράγουν σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας στις Σέρρες θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της.