Back to Top

Δικηγόρος έκανε ασφάλεια φωτιάς σε πούρα

Ένα αρκετά σπάνιο αλλά παράλληλα και περίεργο γεγονός έλαβε μέρος στις Η.Π.Α.

Ένας δικηγόρος στις ΗΠΑ αγόρασε ένα πακέτο πούρα και τους έκανε ασφάλεια φωτιάς. Αφού τα κάπνισε με την ησυχία του, στη συνέχεια ζήτησε από την ασφαλιστική εταιρία αποζημίωση για την ζημιά που έγινε στα πούρα του. Φυσικά η ασφαλιστική εταιρία αρνήθηκε να πληρώσει με το επιχείρημα ότι ο δικηγόρος κατανάλωσε απλά τα πούρα όπως έπρεπε.

Ο δικηγόρος επέβαλε μήνυση και κατέληξαν στις αίθουσες του δικαστηρίου. Το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι όντως το αίτημα είναι περίεργο, όμως τα πούρα είχαν ασφαλιστεί κανονικά κατά οποιασδήποτε μορφής φωτιάς. Το δικαστήριο όχι μόνο τον δικαίωσε, αλλά ανάγκασε και την ασφαλιστική εταιρία να πληρώσει 15.000 δολάρια πρόστιμο (περίπου 10000 ευρώ).

Η ιστορία δεν τελειώνει όμως εδώ: Στη συνέχεια η ασφαλιστική εταιρία μήνυσε τον δικηγόρο με την κατηγορία του εμπρησμού. Εφόσον ο ίδιος είχε δηλώσει πως έκαψε τα πούρα, βρέθηκε ένοχος εκούσιου εμπρησμού ασφαλισμένης περιουσίας και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναβολή και 24000 δολάρια πρόστιμο (περίπου 20.000 ευρώ).



0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...