Back to Top

Μπορεί να ζήσει κοτόπουλο χωρίς κεφάλι;

Κι όμως από το 1945 μέχρι το 1947, ένα κοτόπουλο κατάφερε να ζήσει χωρίς κεφάλι. 

Το 1947 δεν πέθανε όμως επειδή ήταν ακέφαλο, αλλά από ασφυξία. Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 1945 όταν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος αποφάσισε να σφάξει ένα κοτόπουλο.  Το αποκεφάλισε, αλλά αυτό επέζησε. Το τσεκούρι, δεν έκοψε την καρωτίδα του, αφήνοντας το εγκεφαλικό στέλεχος κολλημένο στο μυαλό του. Το κοτόπουλο, όχι μόνο επέζησε αλλά μεγαλούργησε κιόλας.
.
Ο Μάικ, όπως ονομάστηκε, έκανε περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα (ΗΠΑ), καταφέρνοντας να βγάζει περίπου 4.500 δολάρια το μήνα (3200 ευρώ). Η μεγάλη του επιτυχία, πυροδότησε ένα κύμα αποκεφαλισμών κοτόπουλων, χωρίς βέβαια παρεμφερή αποτελέσματα. Πέθανε 2 χρόνια αργότερα, όταν ο ιδιοκτήτης του ξέχασε το σταγονόμετρο σε άλλη πόλη. Ο Μάικ άρχισε να πνίγεται, μιας και δεν μπορούσε να πάρει αέρα, και έτσι πέθανε. Στο Κολοράντο, συνεχίζουν όμως μέχρι και σήμερα να τιμούν το κατόρθωμα του, καθώς από το 1999, κάθε Μάιο αφιερώνουν μια μέρα στη μνήμη του.


Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος
.
Πηγές: Τζόν Λοϋντ & Τζόν Μίτσινσον, Αθήνα 2009, Το βιβλίο της ολικής άγνοιας, Εκδόσεις Πατάκη, http://users.ntua.gr/, www.tovima.gr, www.treehugger.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...