Back to Top

Η ιστορία των παγωτών Ηäagen-Dazs

Το ήξερες ότι το όνομα των παγωτών Häagen-Dazs δεν έχει καμία απολύτως σημασία; 

Απλά τα παγωτά ονομάστηκαν έτσι για να αποκτήσουν μια εξωτική εικόνα. Πίσω από την δημιουργία τους κρύβεται ένας Πολωνός μετανάστης στην Αμερική ονόματι Ruben Mattus (1912-1994). Ο Ρούμπεν, προερχόταν από μια οικογένεια παγωτατζήδων οι οποίοι έφτιαχναν φτηνά παγωτά και τα πουλούσαν στη Νέα Υόρκη.

Αυτή την μικρή επιχείρηση ανέλαβε ο Ρούμπεν μόλις μεγάλωσε. Βλέποντας όμως τις τεράστιες βιομηχανίες παγωτού να αναπτύσσονται ραγδαία, συνειδητοποίησε πως τα δικά του φτηνά παγωτά δεν θα επιβίωναν του ανταγωνισμού. Αποφάσισε να κάνει στροφή 180% μοιρών στην δημιουργία των παγωτών του, παράγοντας παγωτά υψηλής ποιότητας με τις κορυφαίες πρώτες ύλες.

Τα ονόμασε Häagen-Dazs, όχι μόνο για να προσδώσει μια εξωτική εικόνα, αλλά και μια αγνή παραδοσιακή πινελιά. Στη συνέχεια, τα συσκεύαζε σε στρόγγυλα χάρτινα κεσεδάκια (παρεμφερή με τα σημερινά) και τα πουλούσε. Η Εταιρία ιδρύθηκε το 1961 και μέσα σε 10 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει σχεδόν ολόκληρη την Αμερική. Από το 1982, η κυκλοφορία επεκτάθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο με τα γνωστά αποτελέσματα.



Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: Ιωάννης Π. Πρωτοπαπαδάκης, Αθήνα 2007, Γνωστά Ονόματα Άγνωστες Ιστορίες, Εκδόσεις Αθανάσιος Σταμούλης, http://en.wikipedia.orgwww.haagen-dazs.co.uk, www.candymag.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...