Back to Top

Η ιστορία των κοσμημάτων BVLGARI

Το ήξερες ότι τα κοσμήματα BVLGARI έχουν έντονο ελληνικό άρωμα, καθώς ο ιδρυτής τους, ο Σωτήρης Βούλγαρης, είναι Έλληνας;

Πιο συγκεκριμένα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παραμυθιά, μια κωμόπολη 55 χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα. Το 1879 μετανάστευσε στη Ιταλία, όπου 5 χρόνια αργότερα άνοιξε το πρώτο του κοσμηματοπωλείο στην Ρώμη. Η ανοδική πορεία της επιχείρησής του ήταν τέτοια, που το 1905 άνοιξε και δεύτερο κοσμηματοπωλείο στην ίδια πόλη.

Αυτό που έκανε και κάνει τα κοσμήματα BVLGARI τόσο ιδιαίτερα είναι το μοναδικό στυλ που αντιπροσωπεύουν, ένας συνδυασμός εμπνευσμένος από τον ελληνικό κλασικισμό και την ιταλική αναγέννηση. Μετά το θάνατό του (1932), οι δυο γιοί του ανέλαβαν  το ρόλο του συνεχιστή του έργου του. Παρόλο όμως που μεγαλούργησαν στην Ιταλία, δεν ξέχασαν ποτέ τις ελληνικές τους ρίζες. Την αρχή την έκανε ο Σωτήρης Βούλγαρης, ο οποίος παντρεύτηκε Ελληνίδα, κράτησε το ελληνικό του διαβατήριο και το 1930 χρηματοδότησε  την κατασκευή ενός δημοτικού σχολείου στη γενέτειρά του.
.
Αλλά και οι γιοί του, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιούσαν το σπίτι τους στην Ιταλία ως καταφύγιο για δεκάδες Έλληνες οι οποίοι ξέφευγαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σήμερα, στο τιμόνι της εταιρίας βρίσκεται πλέον η τέταρτη γενιά της οικογένειας, ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς σχεδιασμού και παραγωγής, όπως ρολόγια, γυαλιά, καλλυντικά κτλ.
.

Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: Ιωάννης Π. Πρωτοπαπαδάκης, Αθήνα 2007, Γνωστά Ονόματα Άγνωστες Ιστορίες, Εκδόσεις Αθανάσιος Σταμούλης, www.gossip-tv.grwww.jewelpedia.comwww.kalarrytes.gr

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...