Back to Top

Αυτά τα φάρμακα θα «φορεθούν» πολύ


Ξέχνα για πάντα τη λήψη φαρμάκων με παραδοσιακούς τρόπους ή ακόμη και τις ενέσεις.

Μελλοντικά τα φάρμακα θα τα «φοράμε» με το iLoad, ένα νέο υλικό το οποίο υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη λήψη φαρμάκων. Η ελβετική εταιρεία Schoeller Textil, που το κατασκεύασε υποστηρίζει πως το υλικό αυτό μπορεί να παραδώσει επιδερμικά στον οργανισμό οποιοδήποτε φάρμακο.

Στοχεύοντας στην ιατρική ευεξία, τα ρούχα εργασίας και τον αθλητισμό, το σύστημα iLoad αποτελείται από ένα βασικό ύφασμα μαζί με ένα ειδικό στρώμα δότη, το οποίο καλύπτει κάθε ίνα. Όταν εισάγεται σε ένα θετικά φορτισμένο ενεργό παράγοντα - συνήθως μέσω του προγράμματος ξεπλύματος ενός βιομηχανικού ή οικιακού πλυντηρίου ρούχων - το αρνητικά φορτισμένο στρώμα δότη προσελκύει την θεραπευτική ουσία σαν μαγνήτης μέσα σε λίγα λεπτά.

Όταν έρχεται αντιμέτωπο με τη ζεστασιά, τους κραδασμούς, την υγρασία και τον ιδρώτα, το ύφασμα "ξεφορτώνει" το φάρμακο διαδερμικά με ρυθμό που μπορεί να προσαρμοστεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Όταν πλένεται, κάθε υπόλειμμα του φαρμάκου απελευθερώνεται, αφήνοντας το iLoad έτοιμο για να φορτωθεί ξανά με άλλη θεραπεία. Μην εκπλαγείς επομένως αν σε λίγο καιρό, αρχίσουν και τα φαρμακεία να πωλούν ρούχα.


Συντάκτης: Κυριάκος Αθανασίου

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...