Back to Top

Η ιστορία της Microsoft


Δημιουργός της δεν είναι άλλος από τον Bill Gates (γεννημένος στις 28.10.1955).

Η τραγική ειρωνεία είναι πως Bill Gates δεν τελείωσε ποτέ τις σπουδές του. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν το εμπόδισε να διαπρέψει στον τομέα των υπολογιστών. Από μικρή μόλις ηλικία έδειχνε τις ικανότητές τουαναπτύσσοντας μόλις στα 12 του χρόνια, δικά του προγράμματα. Το σχολείο, αναγνωρίζοντας το χάρισμα του, του αναθέτει την δημιουργία ενός προγράμματος για την οργάνωση των σχολικών μαθημάτων.

Η υλοποίησή του αποδείχθηκε πολύ εύκολη γι’ αυτόν, ο οποίος όχι μόνο το δημιούργησε το πρόγραμμα, αλλά έβαλε τον εαυτό του σε  μια τάξη με τις ωραιότερες κοπέλες του σχολείου, χωρίς άλλα αγόρια στο τμήμα. Λίγο πριν τελειώσει το γυμνάσιο ''τόλμησε'' να υποτιμήσει τον εαυτό του, λέγοντας στους καθηγητές του, πως πριν κλείσει τα 30 του χρόνια θα έχει γίνει εκατομμυριούχος. Η ιστορία βέβαια στη συνέχεια τον ''διέψευσε'', καθώς στα 30 του ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος. Έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (1974), αλλά το επάγγελμα του δικηγόρου ποτέ δεν τον ενθουσίασε. 

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, παράτησε τις σπουδές του και ίδρυσε μαζί με τον φίλο του Πολ Άλεν την εταιρία Microsoft. Το όνομα της προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Microcomputer και SoftwareΟι καινοτομίες του αναγνωρίστηκαν 5 χρόνια αργότερα (1980) όταν ανέπτυξε δικές τους γλώσσες προγραμματισμού (MS-DOS, COBOL, PASCAL κτλ). Με το λειτουργικό σύστημα των Windows έγινε ευρέως γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο, φιγουράροντας σήμερα στις κορυφαίες θέσεις στην λίστα των πιο πλούσιων χρηματικά ανθρώπων του πλανήτη.
.
.
Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης, Αθήνα 2007, Γνωστά Ονόματα Άγνωστες Ιστορίες,
Εκδόσεις  Αθανάσιος Σταμούλης, www.microsoft.com www.away.grwww.beez.gr/
www.financeninvestments.comwww.neolaia.grimages.businessweek.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...