Back to Top

Πιλότος κλειδώθηκε στην τουαλέτα του σκάφους

Η ιστορία έχει και συνέχεια, καθώς οι αρχές νόμισαν πως επρόκειτο για αεροπειρατεία.

Το 2011,  διαδραματίστηκε ένα σπάνιο περιστατικό κατά τη διάρκεια της πτήσης 6132 της Delta από το Ασβιλ με προορισμό τη Νέα Υόρκη (Η.Π.Α.). Όλα ξεκίνησαν, όταν ο πιλότος αποφάσισε να πάει στην τουαλέτα λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου. Κατά λάθος όμως κλειδώθηκε μέσα.

Και ενώ προσπαθούσε να ξεκλειδώσει τη πόρτα, ένας επιβάτης ασιατικής καταγωγής βρέθηκε έξω από την κλειδωμένη τουαλέτα. Άκουσε τον πιλότο που προσπαθούσε να βγει και τον ρώτησε αν ήθελε βοήθεια. Ο πιλότος του είπε να ενημερώσει τον συγκυβερνήτη, ότι έχει κλειδωθεί στη τουαλέτα. Tου έδωσε μάλιστα και ένα συγκεκριμένο κωδικό για να αναφέρει στον συγκυβερνήτη, ώστε να μην υπάρξουν αμφιβολίες ότι ψεύδεται. Ο συγκυβερνήτης όμως δεν πείστηκε, γιατί λόγω γλώσσας δεν αντιλαμβανόταν σωστά τον Ασιάτη επιβάτη.

Πανικόβλητος έστειλε άμεσα μήνυμα στον πύργο εναέριας κυκλοφορίας, ενώ πιλόταρε το αεροσκάφος πάνω από το αεροδρόμιο LaGuardia: «Ο πιλότος εξαφανίστηκε και έχω κάποιον με ξενική προφορά να προσπαθεί να εισέλθει στο πιλοτήριο. Μου λέει ότι ο πιλότος βρίσκεται κλειδωμένος στην τουαλέτα». Κινητοποιήθηκαν οι αρχές, η αστυνομία ασφάλισε το διάδρομο προσγείωσης και περίμεναν την προσγείωση του αεροπλάνου για να επέμβουν. Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά και η περιπέτεια έλαβε αίσιο τέλος. 


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...