Back to Top

Ανελκυστήρας θα μας πηγαίνει στο διάστημα


Ιαπωνική κατασκευαστική εταιρία, μελετά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει μέχρι το έτος 2050 ένα «γυάλινο ασανσέρ» που θα μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα. 

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζει τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα του διαστήματος, εκτείνοντας ένα καλώδιο από νανοσωλήνες άνθρακα, μία υλική δομή 20 φορές πιο ανθεκτική από το ατσάλι. Ο θάλαμος θα κινείται χάρη σ’ αυτό το γιγάντιο καλώδιο που θα έχει μήκος 96.000 km (1/4 της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη).

Ο ανελκυστήρας, θα ανεβαίνει με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα, επιτρέποντάς του να φτάνει έπειτα από ταξίδι μιας εβδομάδας, σ’ ένα σταθμό ο οποίος θα βρίσκεται σε ύψος 36.000 μέτρων. Οι «τουρίστες του διαστήματος», θα παραμένουν σ’ αυτή την πλατφόρμα, όμως οι επιστήμονες που θα χρησιμοποιούν το ασανσέρ αυτό θα συνεχίζουν το ταξίδι ως την άκρη του καλωδίου. Ωστόσο, η εταιρία Ομπαγιάσιπαραδέχεται πως δεν έχει καμιά εκτίμηση για το κόστος αυτού του προγράμματος, ενώ δεν έχει κατά νου προς το παρών, κανέναν εν δυνάμει επενδυτή ούτε κάποια ιδέα για το μέρος στη γη όπου θα μπορούσε να στερεωθεί αυτό το καλώδιο. 
.

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...