Back to Top

Χρήματα και αυτοκίνητο «τραβούν» τις γυναίκες

Οι γυναίκες δεν κοιτούν το πορτοφόλι του άνδρα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ίδιες.

Για εκείνες μετρούν άλλα: Ο καλός χαρακτήρας, η ευγένεια και η καλοσύνη καθώς και η εξωτερική εμφάνιση. Μια επιστημονική ανακάλυψη όμως, έρχεται για να βάλει τέλος σε αυτόν το μύθο. Έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο της Ουαλίας, απέδειξε πως το αυτοκίνητο αποτελεί πόλο έλξης για τις γυναίκες, όσο κι αν αυτές δεν το παραδέχονται.

Οι επιστήμονες, δεν φάνηκε να εκπλήσσονται από τα αποτελέσματα της έρευνας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής δρ. Μάικλ Νταν «Για τις γυναίκες μετρά ακόμη να οδηγεί ο άνδρας ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Αυτό μπορεί και να καθορίσει την επιλογή τους. Ίσως γιατί ενστικτωδώς υποθέτουν, πως ένας εύπορος άνδρας θα είναι σε θέση να παρέχει όλα όσα χρειάζεται η οικογένεια, που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν μαζί του».

Όσον αφορά τους άνδρες δήλωσε πως γι' αυτούς τα πράγματα λειτουργούν τελείως διαφορετικά: «Η εξωτερική εμφάνιση είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν σε μια γυναίκα και όχι το κοινωνικό της status ή την περιουσία της. Έτσι, ακόμη και αν οι γυναίκες πασχίζουν να ανέλθουν επαγγελματικά, αυτό δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο αν θα τις βρουν ελκυστικές οι άνδρες».
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη