Back to Top

Πως μυρίζει το διάστημα;

Οι αστροναύτες κάνουν διαστημικούς περιπάτους φορώντας την απαραίτητη στολή τους και δεν έχουν την δυνατότητα να μυρίσουν το Διάστημα. 

Όταν όμως επιστρέφουν στο σκάφος και αφαιρούν την στολή, η μυρωδιά έχει παραμείνει πάνω της. «Η μυρωδιά του διαστήματος είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες. Αφήνει μια παράξενη και γλυκιά αίσθηση στην μύτη. Είναι, αν μπορούσα να τη χαρακτηρίσω έτσι, μια στυφή μυρωδιά», λέει ο αστροναύτης Tony Antonelli σχετικά με την οσμή του Διαστήματος.

Οι περισσότεροι αστροναύτες αντιλαμβάνονται την μυρωδιά τους διαστήματος σαν ένα κοκτέιλ καμένης μπριζόλας, μεταλλικής οσμής, καπνού συγκόλλησης και μπαρουτιού.Ο χημικός Steve Pearce, τον οποίο προσέλαβε η NASA προκειμένου να αναπαράγει τη μυρωδιά του Διαστήματος για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς των αστροναυτών, δήλωσε: «Είναι μια διαφορετική μυρωδιά και ο προσδιορισμός της έχει πολλές δυσκολίες. Φανταστείτε τη μυρωδιά από ιδρωμένα πόδια σε συνδυασμό με την οσμή του σώματος, προσθέστε ασετόν και βενζίνη, θείο και τη μυρωδιά του μετάλλου όταν καίγεται και θα είστε πολύ κοντά στην μυρωδιά τους διαστήματος».



0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...