Back to Top

Τα άτομα που μικροδείχνουν ζουν περισσότερο

Το μυστικό κρύβεται στη χαμηλή αρτηριακή πίεση, κάτι που περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται συσχετισμός ανάμεσα στη χαμηλή αρτηριακή πίεση και στη νεανική εμφάνιση. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων μοιάζουν τουλάχιστον δύο χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το στοιχείο που συνδέεται με την αρτηριακή πίεση δεν είναι οι ρυτίδες, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά το «κρέμασμα του προσώπου»Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που προέρχονται από οικογένειες με μεγάλο προσδόκιμο ζωής, εμφανίζουν πιο αργό ρυτίδιασμα του δέρματος με αποτέλεσμα να μικροδείχνουν στο πρόσωπο. Ιδιαίτερα στους άνδρες, τα σημάδια είναι πιο έκδηλα.

«Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα βοηθήσουν τον κόσμο ώστε να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να παρακολουθεί συχνά σημαντικές παραμέτρους της υγείας, όπως π.χ. η αρτηριακή πίεση. Όπως φάνηκε και στη μελέτη μας, οι συγκεκριμένοι παράγοντες πέρα από την υγεία φαίνεται ότι επηρεάζουν και την εμφάνισή μας» αναφέρει η δρ Νταϊάνα Φαν-Χέεμστ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Λάιντεν (Ολλανδία).
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...