Back to Top

Πως χωρίζουν τα ζώδια;

Κριός: Στην αρχή δεν θα µπορεί να βγει µαζί σου το βράδυ. Έπειτα η οµάδα του θα ξεκινήσει το πρωτάθληµα, στη δουλειά θα τον κρατάνε υπερωρίες, οι κολλητοί του θα διοργανώνουν βραδιές πόκερ. Όπως καταλαβαίνεις, δεν θα ακούει ούτε το τηλέφωνο. Κάποια στιγµή (µόλις ευοδωθεί επιτέλους το φλερτ µε τον/την αντικαταστάτη/τρια σου), θα αποχωρήσει και επίσηµα.

Ταύρος: Κάποιοι λένε πως ένας Ταύρος δεν θα σε χωρίσει ποτέ. Αυτό που δεν λένε είναι ο λόγος: Ότι δηλαδή δεν µπορεί να πάρει µια απόφαση για κάτι τόσο δραστικό. Οπότε θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αναλάβεις εσύ την ευθύνη για την άδικη διάλυση αυτής της σχέσης. Και θα την αναλάβεις, µόλις ανακαλύψεις την παράλληλη σχέση που διατηρεί εδώ και 3 χρόνια.

Δίδυµοι: «Σου αξίζει κάτι καλύτερο από µένα», έγραψε στο post-it που άφησε πάνω στο ψυγείο σου. Γιατί ξαφνιάζεσαι; Μήπως δεν σου είχε επισηµάνει επανειληµµένως πως µια σχέση µαζί του/της θα είχε λιγότερη διάρκεια κι από τους φακούς επαφής σου; Μήπως δεν σου κατέστησε σαφές πως χρειάζεται τη µονιµότητα όσο ένα χρυσόψαρο χρειάζεται ένα ποδήλατο; 

Καρκίνος: Εσύ θα τον/την αφήσεις. Σκληρό άτομο, ποτέ δεν τον/την νοιαστήκες, ήταν όλα ψέµατα (παραλήρηµα γκρίνιας που επαναλαµβάνεται κατά βούληση, Μέχρι να εξαντληθεί η υποµονή σου και να χωρίσεις). Εκτός, βέβαια, αν µε τη συµπεριφορά σου πρόδωσες τα όνειρά του/της για παντοτινή αγάπη, οπότε θα εξαφανιστεί όπως η πλοκή στις ταινίες του Αγγελόπουλου: αφήνοντας πίσω µόνο σιωπή. Μην ανησυχείς όµως: θα τον/την βρεις 5 µήνες µετά, σε κάποια ερηµική παραλία, να κοιτάζει το κύµα που θα παρασύρει τις φωτογραφίες σας.

Λέων: Πρώτα θα σπάσει τον εκτυπωτή. Μετά, θα αρχίσει να ωρύεται για το ύφος σου, το βλέµµα σου, και την άρνησή σου να τον/την ανακηρύξεις σε απόλυτο κέντρο του γνωστού και άγνωστου σύµπαντός σου. Νιώθει παραµεληµένος και λίγο πριν σε κόψει φέτες sushi, θα αποχωρήσει δραµατικά και οριστικά, αφήνοντας πίσω του ένα στρόβιλο ερωτηµατικά και αρκετούς αγουροξυπνηµένους γείτονες. Αλλά για τον εκτυπωτή µην ανησυχείς: Θα σου αγοράσει καινούργιο.

Παρθένος: Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα χωρίσετε ήρεµα. Θα τακτοποιήσει τις εκκρεµότητές σου, θα σιγουρευτεί ότι το βιβλιάριο υγείας σας είναι ανανεωµένο, θα πετάξει και τα σκουπίδια φεύγοντας. Αλίµονο, όµως, αν νιώσει εκµετάλλευση εκ μέρους σου: Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από έναν ψυχωτικό Παρθένο είναι ένας ψυχωτικός Παρθένος που έχει χάσει τον έλεγχο. Τότε θα σε κάνει να νιώσεις σαν σκουπίδι, µε κάθε θεµιτό και αθέµιτο µέσο που διαθέτει.

Ζυγός: Βαρούλκο, ώρα 8 και µισή, βράδυ Κυριακής. Το κρασί θα είναι στη σωστή θερµοκρασία και το ψάρι θα είναι ολόφρεσκο. Μόλις σερβιριστεί το ενδιάµεσο σορµπέ και καταλαγιάσει το πρώτο σοκ, θα σε παρηγορήσει λέγοντάς σου να βλέπεις την θετική πλευρά της ζωής, άλλωστε δεν θα αλλάξει τίποτα αφού θα συνεχίσετε να βγαίνετε. Ύστερα κι από το επιδόρπιο, θα σε αποχαιρετήσει ιπποτικά. Την επόµενη µέρα θα αλλάξει νούµερο τηλεφώνου και θα µετακοµίσει µόνιµα στη Νορβηγία.

Σκορπιός: Αρχικά θα εξαφανιστεί. Μετά θα επιστρέψει για χάδια, µετά θα κλάψει, θα σε απειλήσει µε αυτοκτονία, µόλυνση µε τον βάκιλο της πανούκλας και δηµοσίευση των προσωπικών σας στιγµών στο διαδίκτυο. Και µόλις τον δεχτείς πίσω, ένα πρωί θα ανοίξει την πόρτα, θα σε ρωτήσει αν θέλεις κάτι από το περίπτερο, και θα «πεταχτεί για τσιγάρα». Η εκδίκηση του µόλις ολοκληρώθηκε.

Τοξότης: Δεν θα σε χωρίσει, εκτός κι αν είναι απαραίτητο. Θα σου εξηγήσει διακριτικά πως αισθάνεται λίγο αρνητικά ως προς την αποκλειστική πλευρά της σχέσης σας. Αν θέλεις, µπορείτε να µείνετε φίλοι, αµέσως µόλις επιστρέψει βέβαια από ένα σαφάρι στην Κένυα.

Αιγόκερως: Θα κάνει έκκληση στην κατανόησή σου: Είναι δυνατόν να µην καταλαβαίνεις ότι η θέση που του/της προσέφεραν ως Senior Executive Manager στο εργοστάσιο της Opel (στα κεντρικά, της Γερµανίας) είναι απείρως πιο σηµαντική από οποιαδήποτε σχέση; Μετά θα αποµακρυνθεί µε αξιοπρέπεια και κύρος, έχοντας επιτυχώς αποφύγει να σου αποκαλύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή είσαι σαν άτομο πολύ φιλελεύθερο, σέξι και αυτοδηµιούργητομ, κάτι υπερβολικό δηλαδή για τα γούστα του/της.

Υδροχόος: Δεν µπορεί να σε χωρίσει, έχει πιο σηµαντικά πράγµατα να κάνει. Όπως το να ανταλλάσσει απόψεις όλο το βράδυ σχετικά µε το global warming ή να βγαίνει µε την παρέα του/της, η οποία προφανώς τον/την καταλαβαίνει πολύ περισσότερο από ό,τι εσένα. Εσύ, ένα πιόνι, έρµαιο του κατεστηµένου, θα καταλήξεις να πεις «Μου θολώνεις την αύρα. Καλύτερα να φύγεις».

Ιχθύες: Όταν άρχισε να κλαίει κατηγόρησες τον ευαίσθητο χαρακτήρα του/της. Όταν άρχισε να τριγυρνά στα µπαρ, τραυλίζοντας «δεν-είναι-τώρα-πια-εδώ-πονάω-φωνάζω-τρέµω-δακρύζω», κατηγόρησες την σεληνιακή έκλειψη του επόµενου µήνα και τον Πλούταρχο. Όµως ο Ιχθύς σου, και αυτό το βράδυ, ζει ένα δράµα. Όχι, δεν έχει σηµασία αν όντως χωρίσατε ή αν το είδε στον ύπνο του/της. Σηµασία έχει, αν είσαι διατεθειµένος/η για λόγια παρηγοριάς ή αν αφήσεις άλλο άτομο να το κάνει.