Back to Top

Οι ψηλοί άνθρωποι είναι πιο πετυχημένοι

Οι πιο ψηλοί άνθρωποι είναι και πιο πετυχημένοι στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με έρευνα.

Τα ανώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, φαίνεται πως κοιτάζουν κυριολεκτικά αφ’ υψηλού τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα και τις φτωχότερες χώρες, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο προσωπικός και ο εθνικός πλούτος φαίνεται να συσχετίζονται με το ύψος των ανθρώπων. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η ποιότητα διατροφής των ανθρώπων εξαρτάται και από την οικονομική κατάσταση τους.
Η καλή οικονομική κατάσταση βελτιώνει τον τρόπο διατροφής των ανθρώπων, ο οποίος αλυσιδωτά επιδρά άμεσα στο ύψος τους. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι κατά τα τελευταία 300 χρόνια υπάρχει μια παράλληλη αύξηση του ύψους των ανθρώπων και του πλούτου τους. Ενδεικτικά, το 1780 το μέσο ύψος ενός 14χρονου παιδιού της εργατικής τάξης ήταν 1,30 μέτρα, ενώ ενός συνομηλίκου του της ανώτερης τάξης ήταν 1,55 μέτρα.

Καθώς το επίπεδο διατροφής, των υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης βελτιώνεται συνεχώς, τα παιδιά των ανώτερων οικονομικά στρωμάτων συνεχίζουν μεν να ψηλώνουν, όμως με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τα παιδιά των κατώτερων οικονομικών στρωμάτων. Η «ψαλίδα» ύψους μεταξύ των ενηλίκων πλουσίων και φτωχών έχει περιοριστεί πλέον σε λιγότερο από έξι εκατοστά. Τέλος, δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί το γεγονός ότι για το ύψος τον ανθρώπων ευθύνονται και οι κληρονομικοί παράγοντες.


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος
.

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...