Back to Top

Τα έξυπνα άτομα έχουν πιο πολλά προβλήματα

Σύμφωνα με πορίσματα ερευνών, οι άνθρωποι με αυξημένη ευφυΐα αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα προσαρμογής στη κοινωνία.

Τα προβλήματα προσαρμογής μεταφράζονται σε προβλήματα δημιουργίας φιλίας, σχέσεων με το αντίθετο φύλο, δυσκολία στη δημιουργία οικογένειας, προβλήματα στην εύρεση εργασίας κτλ. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν μόνοι, ή και αν ακόμα δημιουργήσουν  οικογένεια, μάλλον θα γίνουν κακοί γονείς.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, μελετώντας την ανθρώπινη εξέλιξη από τις απαρχές της μέχρι και σήμερα: Από την αρχή της ύπαρξης του, ο άνθρωπος προσπάθησε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του οργανωμένος σε κοινωνικές ομάδες. Το τρίπτυχο της εξασφάλισης των παραπάνω συνθηκών ήταν η εύρεση τροφής (1), η ασφαλής στέγη (2) και η αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα (3). Με τον καιρό, το τρίπτυχο έγινε στερεότυπο, αποτελώντας στόχο του καθενός, εφόσον θέλει να θεωρείται ενταγμένος σε μια «υγιή» κοινωνία

Η ραγδαία όμως εξέλιξη των τελευταίων αιώνων, τόσο τεχνολογικά όσο και κοινωνικά, έκανε τους πιο έξυπνους ανθρώπους (δηλαδή με μέσο όρο ευφυίας πάνω από το μέσο όρο), να εναντιωθούν στις παραδοσιακές αντιλήψεις ετών. Έτσι, είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν νέες ιδέες, κάτι που οι υπόλοιποι δεν είναι σε θέση να κάνουν, καθώς τηρούν πιστά το πρωτόκολλο επιβίωσης. Παρουσιάζουν πιο φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις σε σχέση με τα «συντηρητικά» παραδοσιακά μυαλά, συνήθως τους αρέσει η ορχηστρική μουσική (γιατί η μουσική στην καταγωγή της βασίζονταν μόνο στη φωνή) και είναι πολύ πιο πιθανό να είναι και νυχτερινοί τύποι. Τέλος, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που αντιλαμβάνεται την έννοια του Θεού διαφορετικά.
.

.
Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: www.pua.gr, el.wikipedia.org, archive.in.gr, www.mylady.gr, www.tharrosvioton.gr, www.digitallife.gr, dailybrainteaser.blogspot.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...