Back to Top

Έτσι θα είναι οι δρόμοι στο άμεσο μέλλον

Μια μελλοντική εικόνα δρόμων παρουσιάστηκε στο Dutch Design Week στην Ολλανδία.

Οι αυτοκινητόδρομοι θα ενσωματώνουν μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες που θα τους κάνουν πραγματικά «έξυπνους». Μεταξύ των άλλων, θα ενσωματώνουν συστήματα φωτισμού, τα οποία θα εντοπίζουν τα οχήματα που βρίσκονται πάνω τους και θα φωτίζουν τα σημεία στα οποία κινούνται.

Όταν δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων, οι φωτισμοί θα απενεργοποιούνται, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να είναι μόνιμα αναμμένα το βράδυ τα συμβατικά φώτα των δρόμων, κάτι που εξοικονομεί ενέργεια. Από την άλλη, οι λευκές λωρίδες και οι άλλες σημάνσεις στον δρόμο, θα είναι βαμμένες με ειδικές μπογιές που θα είναι «ευαίσθητες» στις μεταβολές του καιρού και θα τις κάνουν ευδιάκριτες για τους οδηγούς στη βροχή, το χιόνι κλπ. 

Στους έξυπνους αυτοκινητοδρόμους θα υπάρχουν και ειδικές λωρίδες, στα οποία τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζονται αυτόματα όταν κινούνται πάνω σε αυτές. Το πρώτο δείγμα των έξυπνων αυτοκινητοδρόμων εμφανίστηκε στην Ολλανδία, όπου οι δρόμοι της χώρας βάφτηκαν με μια ειδική φωτοβόλο σκόνη που φωτίζει τον δρόμο για δέκα ώρες αφού πέσει το σκοτάδι.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

Πηγές: www.bloglines.gr, www.tovima.grdesignyoutrust.comstudioroosegaarde.net

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...