Back to Top

Που βρίσκονται τα μικρόβια που μας απειλούν;

Είναι γεγονός ότι τα μικρόβια βρίσκονται παντού. Ωστόσο μερικές εστίες αυτών, λανθασμένα δεν κινούν καθόλου υποψίες.

Μερικά αντικείμενα συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα και για αυτό καλό θα ήταν να τα έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να τα φροντίζουμε και να τα απολυμαίνουμε συχνότερα. Μερικές από τις σημαντικότερες «άγνωστες» φωλιές μικροβίων είναι:


Σφουγγαράκι για τα πιάτα: Ένα πολυχρησιμοποιημένο σφουγγαράκι μπορεί να έχει πάνω από 20 εκατομμύρια βακτήρια!

Πληκτρολόγιο και ποντίκι: Είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων, καθώς ό,τι υπάρχουν στα χέρια μας μεταφέρεται και σε αυτά. Έρευνες έδειξαν ότι το πληκτρολόγιο είναι πέντε φορές πιο βρόμικο από μια λεκάνη τουαλέτας!

Στρώμα: Είναι ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης που συγκεντρώνει από μούχλα, μέχρι και βακτήρια.

Πλυντήριο: Κι όμως, παρόλο που καθαρίζει, αποτελεί και αυτό μια σημαντική πηγή μικροβίων. Πώς; Μα φυσικά μέσω των βρόμικων ρούχων που βάζουμε μέσα σε αυτό. Αν επιλέγουμε προγράμματα με χαμηλή θερμοκρασία, τα βακτήρια δε σκοτώνονται και παραμένουν μέσα στο πλυντήριο ή και κάνουν βόλτα πάνω στα φρεσκοπλυμένα ρούχα μας.

Τηλεκοντρόλ: Γνωστός φορέας μικροβίων, που πρέπει να καθαρίζεται πολύ συχνά.

Τηλέφωνο: Το κάτω μέρος τους, είναι μεγάλη πηγή μικροβίων.

Τσάντα: Από αμέλεια αφήνουμε πολλές φορές την τσάντα στο πάτωμα και το το χειρότερο είναι ότι μετά θα την ακουμπήσουμε πάνω στο τραπέζι ή στον καναπέ του σπιτιού μας και θα τα μολύνετε αυτομάτως.

Στυλό - Μολύβια:  Είναι αντικείμενα που τα πιάνουμε συνεχώς και ότι ιούς ή μικρόβια έχουμε στα χέρια μας μεταδίδονται και σε αυτά.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...