Back to Top

Σχολείο εκπαιδεύει μαθητές στο να λένε ψέματα

Στο σχολείο Perse of Cambridge στη Βρετανία, οι μαθητές εκπαιδεύονται στο να λένε ψέματα. 

Μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία σε ήσσονος σημασίας αδικήματα εάν καταφέρουν να πουν το καλύτερο ψέμα μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Όσο πιο έξυπνες και γρήγορες είναι οι δικαιολογίες τους τόσο περισσότερα  μπόνους παίρνουν, τα οποία μεταφράζονται όχι μόνο σε «συγχώρεση» αλλά και σε καλύτερους βαθμούς. 
Ο διευθυντής Ed Elliott δήλωσε σχετικά: «Είναι κι αυτό ένα μάθημα ζωής που ενισχύει παράλληλα και τις δεξιότητες επικοινωνίας των παιδιών. Επιθυμώ να δημιουργήσω στα παιδιά μια γρήγορη σκέψη, ώστε να ενισχύσω την ετοιμολογία τους. Η αποφυγή της τιμωρίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουν μια ιστορία, να πουν μια σύντομη δικαιολογία»

Συμπληρώνοντας τόνισε πως: «Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αναπτύξουν τη γοητεία και την ευγλωττία που απαιτούνται για την επόμενη γενιά Βρετανών επιχειρηματιών και δημιουργών πλούτου» Πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν στη φιλοσοφία του διευθυντή, κατηγορώντας τον ότι προετοιμάζει τους πολιτικούς της επόμενης γενιάς.  Σύμφωνα με άλλους, η λογική αυτή αποτελεί μια λαμπρή ιδέα και χαρακτηρίζεται ως ένα είδος ρητορικής.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...