Back to Top

Η χειρότερη αγγελία εργασίας στον κόσμο

Η χειρότερη καταγεγραμμένη αγγελία εργασίας εντοπίστηκε στη Βρετανία το 2012.

Οι απελπισμένες προσπάθειες των ανέργων να βρουν μια δουλειά έχει γεμίσει με θράσος πολλούς εργοδότες, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να εκμεταλλευθούν την κατάσταση. Μία θλιβερή και εξοργιστική αγγελία που δημοσιεύθηκε στις βρετανικές εφημερίδες το 2012 για μία θέση μαθητείας στην εκδοτική επιχείρηση Dalkey Archive Press σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο εργοδότης «υπόσχεται» εργασία χωρίς αμοιβή, χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό και χωρίς άδειες. Η παραμικρή «ενασχόληση με το internet πέραν της απαραίτητης για τη δουλειά, θα θεωρηθεί αιτία για απόλυση». Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι «άτομα που δεν έχουν καμία άλλη κοινωνική ή επαγγελματική υποχρέωση η οποία θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη δουλειά τους».

Κοινώς, ο εργοδότης ψάχνει για σκλάβους, χωρίς ζωή. Και για όποιον αντέξει και περάσει το τεστ της μαθητείας, η συνέχεια θα σημάνει «πρόσληψη με τον κατώτερο μισθό». Οι οργισμένες αντιδράσεις, δεν προήλθαν μόνο από τους εργαζόμενους, αλλά και από άλλους εργοδότες και υψηλόβαθμα στελέχη εκδοτικών επιχειρήσεων. Το πιο θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι υπήρξαν αρκετοί νέοι απάντησαν στην αγγελία.

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...