Back to Top

Η μπύρα κάνει καλό στο κρυολόγημα

Ένα βασικό συστατικό που βρίσκεται στη μπύρα μπορεί να μας προστατεύσει από μια κοινή ίωση. 

Οι ιατροί ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Sapporo, στα πλαίσια μιας ιαπωνικής μελέτης, διαπίστωσαν ότι μια χημική ένωση του λυκίσκου, η χουμουλόνη (humulone), είναι αποτελεσματική έναντι του ιού (RS) του αναπνευστικού, ενώ  παρουσιάζει παράλληλα και αντι-φλεγμονώδη δράση.

Ο ερευνητής Jun Fuchimoto εξήγησε ότι ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα συχνός κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών. Η ζυθοποιία Sapporo ελπίζει να δημιουργήσει τρόφιμα και (μη αλκοολούχα) ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Δεδομένου ότι μπορούν να βρεθούν μόνο μικρές ποσότητες χουμουλόνης στη μπύρα, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιιική του δράση θα πρέπει να πίνει περίπου 30 κουτιά των 330 ml, διευκρίνισαν οι ερευνητές. Ωστόσο, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός της μπύρας, ο καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, έχει ήδη πει ότι και μία μόνο μονάδα μπύρας αρκεί να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.

.
...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: www.ethnos.gr, www.ourtowncinemas.com,www.drinking.grwww.politis-news.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...