Back to Top

Μελλοντικά, το αντρικό φύλο θα εξαφανιστεί

Με ολική εξαφάνιση απειλείται το αντρικό φύλο σε βάθος 5 εκατομμυρίων ετών.

Σύμφωνα με την καταξιωμένη  Αυστραλή επιστήμονα Τζένι Γκρέιβς, οι άνδρες οδεύουν προς την εξαφάνιση τους, επειδή το ανδρικό χρωμόσωμα Y εμφανίζεται πιο «ευαίσθητο» απ΄ ό,τι το γυναικείο XΟ γυναίκες έχουν δύο Χ χρωμοσώματα, που το ένα βοηθάει το άλλο, ενώ οι άνδρες έχουν ένα Χ κι ένα Υ, τα οποία παραμένουν «τσακωμένα»

Το γυναικείο χρωμόσωμα Χ, περιέχει πάνω από 1.000 υγιή γονίδια, ενώ στο ανδρικό χρωμόσωμα Y, αν και ξεκίνησε με περίπου ίδιο αριθμό γονιδίων, με το πέρασμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών, απέμείναν λιγότερα από 100 γονίδια. Τα γονίδια που παραμένουν στο Υ είναι κυρίως «σκουπίδια», όπως τα χαρακτήρισε η καθηγήτρια Γκρέιβς, εκτός από το γονίδιο SRY, το οποίο και καθορίζει το φύλο του εμβρύου. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά δεν θα γεννιούνται πολλά αγόρια και κατ' επέκταση οι άνδρες θα εξαφανιστούν.

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες συνιστούν ψυχραιμία. Το Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο, υποστηρίζει ότι η παρακμή του χρωμοσώματος Y δεν είναι συνεχόμενη και πως το ανδρικό χρωμόσωμα δεν έχει χάσει κανένα γονίδιο εδώ και 25 εκατομμύρια χρόνια, οπότε είναι μάλλον αμφίβολο πως τελικά οι άνδρες είναι είδος προς εξαφάνιση.  Αξίζει να σημειωθεί,  πως στην Ιαπωνία υπάρχει ένα είδος αρουραίου που επιβιώνει κανονικά, αν και έχει χάσει το χρωμόσωμα Y. Ο χρόνος θα δείξει...


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: www.ethnos.gr, www.amog.com, www.menstylepower.com, www.ehow.com

www.inews.gr

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...