Back to Top

14χρονος θεωρείται έξυπνοτερος του Αϊνστάιν

Ο 14ος Τζέικομπ Μπαρνέτ έχει δείκτη ευφυΐας 170 όταν ο ανθρώπινος μέσος όρος είναι 100. 

Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν θεωρείται ότι είχε δείκτη ευφυΐας 160, αν και η ευφυΐα του δεν μετρήθηκε ποτέ. Όταν  ο Τζέικομπ ήταν μόλις δυο χρονών, οι γιατροί τον διέγνωσαν με σοβαρής μορφής αυτισμό και ανακοίνωσαν στη μητέρα του ότι δεν θα μάθαινε ποτέ ούτε καν να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Η ιστορία έδειξε ότι δεν θα μπορούσαν να είχαν περισσότερο άδικο.

Αυτή την στιγμή ο Τζέικομπ, κάνει το Master του στην Αστροφυσική  (Η.Π.Α.) και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους ερευνητές στον τομέα της κβαντικής φυσικής. Από την πρώτη στιγμή που γράφτηκε στο πανεπιστήμιο, όταν ήταν 10 χρονών, και έδειξε τι μπορεί να κάνει, βγαίνουν κατά καιρούς δημοσιεύματα (ΤΙΜΕ, BBC κ.α.) που θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου για τον Μπαρνέτ για να πάρει το Νόμπελ. Ενώ οι ειδικοί τον θεωρούν ικανό να καταρρίψει μια ημέρα τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Επιπλέον, ο Τζέικομπ διευθύνει τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση, με τίτλο Jacob's Place, και στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον αυτισμό και να καταρρίψει τους σχετικούς μύθους. Αφορμή για την δημοσιότητα που απολαμβάνει, αποτελεί το βιβλίο «Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες» που έγραψε η μητέρα του για να καταθέσει την συγκλονιστική μαρτυρία της και να διηγηθεί πώς επέτρεψε στο παιδί της, με την πίστη, την αφοσίωση και τη φροντίδα της, να καλλιεργήσει την ασύλληπτη ιδιοφυΐα του.


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...