Back to Top

Υγιεινή πίτσα που περιέχει 47 θρεπτικά συστατικά

Πίτσες πιο υγιεινές κι από τις έτοιμες σαλάτες του εμπορίου πωλούνται στη Βρετανία. 

Ο επινοητής τους δρ Μάικ Λιν, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία), υποστηρίζει ότι είναι οι πιο υγιεινές πίτσες στον κόσμο. «Κανείς στο παρελθόν δεν είχε σχεδιάσει ένα γεύμα που περιέχει τα πάντα στις σωστές αναλογίες», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως είναι πολύ περήφανος γι’ αυτές. Οι πίτσες Eat Balanced, όπως ονομάστηκαν, διατίθενται σε 3 γεύσεις.

Για να τις μετατρέψει στο «τέλειο γεύμα», ο δρ Λιν συνεργάσθηκε με τον επιχειρηματία Ντόνι Μακλίν, ο οποίος σκέφτηκε να τους προσθέσουν φύκια, καθώς περιέχουν ελάχιστο αλάτι (η περιεκτικότητά τους σε νάτριο είναι μόλις 3,5% έναντι 40% που έχει το επιτραπέζιο αλάτι). Είναι επίσης πλούσια σε ιώδιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Τα φύκια προστίθενται στην πίτσα σε μορφή σκόνης και αναμιγνύονται με την βάση της, η οποία παράγεται κατά το ήμισυ από αλεύρι ολικής αλέσεως.

Για να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, προστέθηκε κόκκινη πιπεριά στην σάλτσα ντομάτας, ενώ με αντίστοιχες παρεμβάσεις αυξήθηκε η περιεκτικότητά σε μαγνήσιο, κάλιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Α και σε πολλά άλλα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Το τυρί με το οποίο επιστρώνεται η πίτσα είναι μία απλή, φυσιολογική μοτσαρέλα. Κάθε πίτσα παρέχει 600 θερμίδες, οι οποίες αντιστοιχούν στο περίπου 30% των ημερησίων θερμίδων που συνιστώνται για τον μέσο ενήλικα. Οι νέες πίτσες διατίθενται κατεψυγμένες, διότι μελέτες του δρ Λιν έδειξαν ότι έτσι διατηρούν περισσότερο την θρεπτική τους αξία.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...