Back to Top

Οι αδερφοί Ντάλτον έχουν υπάρξει στ' αλήθεια

Οι αδερφοί Ντάλτον έχουν αποτυπωθεί με χιουμοριστικό τρόπο στο κόμικ  «Louky Luke».

Λίγοι  όμως γνωρίζουν πως η τετράδα των αδελφών Ντάλτον έχει υπάρξει και στην πραγματικότητα. Η συμμορία τους ήταν μια διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην Αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Ανάμεσα στα μέλη τους ήταν και τέσσερα αδέρφια: Ο Γκράτον (γεν. 1861), ο Γουίλιαμ (γεν. 1866), ο Μπομπ (γεν. 1869) και ο Έμετ (γεν.1871).

Μπορεί οι τέσσερις Ντάλτον να είναι πιο γνωστοί (εικόνα αριστερά), στην πραγματικότητα όμως είχαν άλλα 11 αδέρφια που μαζί με τους γονείς τους ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια της γης. Η απώλεια της οικογενειακής τους φάρμας, για την κατασκευή του σιδηροδρόμου και η δολοφονία του ενός από τα αδέρφια τους, του Φρανκ Ντάλτον οδήγησε 4 από τα μέλη της οικογένειας στην παρανομία. Ο Μπομπ και ο Έμμετ Ντάλτον, μαζί με άλλα μέλη σχημάτισαν αρχικά μια συμμορία.

Ο Γκρατ Ντάλτον με τον αδελφό του Μπιλ ακολούθησαν τη συμμορία αργότερα. Η διαβόητη συμμορία δεν αποτελούνταν μόνο από τα τέσσερα αδέρφια όπως συμβαίνει στο κόμικ, αλλά αριθμούσε πάνω από 20 μέλη. Την περίοδο εκείνη, διέπραξαν στις δυτικές Πολιτείες των Η.Π.Α. πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες, σπέρνοντας μεν το φόβο αλλά αποκτώντας παράλληλα μεγάλη δημοτικότητα. 
.

Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...