Back to Top

Ένας διαφορετικός ζωολογικός κήπος...

Ο Ζωολογικός Κήπος «Lujan» (Αργεντινή), είναι ο πλέον αμφιλεγόμενος στον κόσμο.

Oι επισκέπτες δεν βλέπουν απλώς τα ζώα, αλλά όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου επιτρέπουν στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με αυτά. Έτσι μπορούν π.χ. να ταΐσουν με το χέρι τα τσιτάχ, να ανέβουν στην πλάτη των λιονταριών, να δίνουν σταφύλια στις αρκούδες κ.α. Από το 1994 που λειτουργεί το εν λόγω πάρκο δεν έχει συμβεί κανένα ατύχημα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα ζώα ναρκώνονται, αλλά οι εκπρόσωποι του ζωολογικού κήπου το αρνούνται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι αν το έκαναν αυτό διαρκώς τα ζώα σύντομα θα αρρώσταιναν και θα πέθαιναν. Σύμφωνα με τον Jorge Semino, διευθυντή του ζωολογικού κήπου, το μυστικό κρύβεται στις μοναδικές μεθόδους που χρησιμοποιούν στο μεγάλωμα των ζώων, καθώς έχουν μάθει από μικρή ηλικία να συναναστρέφονται με ανθρώπους. «Ο μόνος τρόπος για να έρθουν τα άγρια ζώα κοντά στον άνθρωπο είναι να τα εκπαιδεύεις με αγάπη, στοργή και σεβασμό. Και να είστε σίγουροι ότι μετά τα ζώα θα σας ανταποδώσουν ό,τι κάνετε», λέει ο διευθυντής.

Επιπλέον, ο Juan José Bianchini, ένας βιολόγος που εργάζεται με τα ζώα στο ζωολογικό κήπο συμπληρώνει  «Η πρώιμη μάθηση κάνει τα ζώα να χάνουν εντελώς την επιθετικότητά τους, αφού δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται με άλλα ζώα για την τροφή, που είναι και ο βασικός λόγος εκδήλωσης των άγριων ενστίκτων τους. Τρώνε συνέχεια για να μην πεινάνε και να μην σκέφτονται σε καμία περίπτωση τους επισκέπτες ως τρόφιμα»













...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/7/13, 5:50 μ.μ.

    τελειο... θελω να παω μου αρεσει παρα πολυ καποια στιγμη θα το επισκευτο. ΠΟΠΟ τελειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

γράψε το σχόλιό σου...