Back to Top

Το ρόδι «θωρακίζει» την καρδιά μας

Το ρόδι θωρακίζει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, χαρίζοντας αποτελεσματική προστασία από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

Στο πλαίσιο των δοκιμών τους, ερευνητές από το Καταλανικό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Επιστημών (Ισπανία), χρησιμοποίησαν χοίρους, αφού διαθέτουν καρδιαγγειακό σύστημα παρόμοιο με αυτό του ανθρώπου. Όπως φάνηκε, με την ημερήσια χορήγηση συμπληρώματος ροδιού, «σβήστηκαν» πολλές από τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιπαρής διατροφής στον οργανισμό των πειραματόζωων.

«Εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με πολύτιμες πολυφαινόλες που περιέχονται στο ρόδι, μπορούμε να αποτρέψουμε ή να επιβραδύνουμε ενδοθηλιακές δυσλειτουργίες, οι οποίες αποτελούν προάγγελο της αθηροσκλήρωσης καθώς και των εγκεφαλικών επεισοδίων», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Λίνα Μπάντιμον. Προηγούμενη μελέτη είχε επίσης δείξει ότι ο χυμός ροδιού ρίχνει την αρτηριακή πίεση μειώνοντας τα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης. Άλλη μελέτη, είχε δείξει ότι ένα ποτήρι χυμός ρόδι την ημέρα αρκεί για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με θρομβώσεις λόγω υψηλής χοληστερόλης.



0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...