Back to Top

Η ιστορία του Johnnie Walker

Ήξερες ότι η λέξη «ουίσκι» είναι κέλτικη και μεταφράζεται ως «το νερό της ζωής»;

Η ιστορία του παγκοσμίου γνωστού ουίσκι ξεκινάει το 1820, σε ένα μικρό παντοπωλείο στο Κίλμαρνοκ (Σκωτία). Το ουίσκι της εποχής ήταν αρκετά διαφορετικό από το σημερινό: Ήταν σχετικά παχύρευστο και βαρύ. Γι' αυτό και η οικογένεια Ουόκερ εργαζόταν πάνω στην ανεύρεση μιας διαφορετικής φόρμουλας. 

Ο γιος τους, Τζόν Ουόκερ, παρατηρώντας ότι η γεύση του ουίσκι διαφέρει από βαρέλι σε βαρέλι, ξεκίνησε μια πρωτότυπη διαδικασία πειραματισμών, αναμιγνύοντας διάφορα δημητριακά. Σύντομα τα πειράματα του πέτυχαν, με την προσέλευση των πελατών να δίνει φτερά στην επιχείρηση τους. Παρόλο που πέθανε το 1857, ο γιος του, Αλεξάντερ, ανέλαβε επιτυχώς ως συνεχιστής του έργου του. Αφού ανέμειξε 40 διαφορετικά αποστάγματα, όλα τουλάχιστον 12 ετών, παρήγαγε ουίσκι υψηλής ποιότητας με την ονομασία «Old Highlnd Wisky», το οποίο αργότερα ονομάστηκε «Walker Black Label» (1909). To 1909 ήταν επίσης η χρονιά που βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το γνωστό «Walker Red Label».

Το σήμα με τον διάσημο «περιπατητή» (εικόνα αριστερά), προέκυψε ύστερα από πρωτοβουλία του Αλεξάντερ ΙΙ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, Αλεξάντερ. Αρχικά, ο Αλεξάντερ ΙΙ έδωσε σε έναν σκιτσογράφο μια παλιά φωτογραφία του παππού του. Ο σκιτσογράφος στη συνέχεια, απέδωσε στο σκίτσο του με τόσο μεγάλη επιτυχία το στυλ του παππού του, ώστε έγινε σύντομα το νέο λογότυπο του ουίσκι. Σήμερα, η εταιρία έχει στην κατοχή 28 αποστακτήρια και διατηρεί πάνω από 6.000.000 βαρέλια, όπου ωριμάζουν διαφορετικής ποικιλίας ουίσκι.


Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: tumblr.com, www.wallpapersstudio.com, www.bellanaija.comwww.johnniewalker.com


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...