Γιατί τρώμε ποπκόρν στον κινηματογράφο;
Το εν λόγω σνακ, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1840. Οι πλανόδιοι πωλητές ποπκόρν συνήθιζαν να στήνουν τους πάγκους τους σε κεντρικούς δρόμους, κοντά σε κινηματογράφους, μαγαζιά, και σε άλλα δημόσια θεάματα αφού εκεί είχαν περισσότερη πελατεία, η οποία προσελκυόταν από τη μυρωδιά του καμένου βουτύρου με το οποίο περιέχυναν τα ποπκόρν.

Όλα αλλάξαν όμως μετά το 1929, όταν μια μεγάλη οικονομική ύφεση χτύπησε τις ΗΠΑ. Λόγω του χαμηλού τους κόστους, οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων σκέφτηκαν να βάλουν μηχανές παρασκευής ποπκόρν εντός των αιθουσών, ώστε να προσελκύσουν πελάτες. Η ιδέα τους κρίθηκε άμεσα πετυχημένη και από τότε το ποπκόρν έγινε ταυτόσημο με τις κινηματογραφικές προβολές.
...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...