Αμφισβητούνται τα οφέλη του κόκκινου κρασιού
Το κόκκινο κρασί ίσως να μην κάνει τελικά και τόσο καλό στην υγεία μας όπως νομίζουμε.
Αμερικανο-ισπανο-ιταλική έρευνα αμφισβητεί την πολυδιαφημισμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστατευτική δράση ενός βασικού συστατικού του κρασιού, της ρεσβερατρόλης. Οι επιστήμονες δεν βρήκαν καμία απόδειξη ότι η εν λόγω ουσία όντως προστατεύει από καρδιοπάθεια και καρκίνο ή ότι παρατείνει τη διάρκεια της ζωής.
Η μακρόχρονη μελέτη διήρκεσε εννέα χρόνια και σε αυτήν οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία σχεδόν 800 ηλικιωμένων κατοίκων (άνω των 65 ετών) σε δύο χωριά της περιοχής Κιάντι της Τοσκάνης (Ιταλία), από όπου προέρχεται και το ομώνυμο κρασί. Στη διάρκεια των 9 ετών, από τα 800 άτομα της μελέτης, τα 268 πέθαναν, 174 εμφάνισαν καρδιοπάθεια και 34 καρκίνο.

.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...