Back to Top

Η μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου

Η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί έχει μήκος 32,6 μέτρα και πλάτος 9,5 μέτρα.

Η εν λόγω φωτογραφία, που δημιουργήθηκε το 2006, δεν κατέχει μόνο το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη ενιαία φωτογραφία που έχει ποτέ εκτυπωθεί, αλλά και η κάμερα με την οποία τραβήχτηκε, κατέχει επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης φωτογραφικής μηχανής.

Η φωτογραφία δημιουργήθηκε από μια ομάδα έξι καλλιτεχνών (Jerry Burchfield, Mark Chamberlain, Jacques Garnier, Rob Johnson, Douglas McCulloh, Clayton Spada) και τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών. Αρχικά, μετέτρεψαν ένα εγκαταλειμμένο υπόστεγο μαχητικών αεροσκαφών σε μια γιγαντιαία pinhole camera, σκοτεινιάζοντας και σφραγίζοντας το εσωτερικό του από το εξωτερικό φως. Μια οπή διαμέτρου λιγότερο από το 1/4 μιας ίντσας στο κέντρο ανάμεσα στις μεταλλικές πόρτες του υπόστεγου χρησίμευσε σαν διάφραγμα της κάμερας.

Το μονοκόμματο φύλλο μουσελίνας έγινε ευαίσθητο στο φως με επικάλυψη 80 λίτρων ζελατίνης φωτοευαίσθητου ασημένιου αλογονίδιου και στη συνέχεια κρεμάστηκε από την οροφή. Η απόσταση μεταξύ της οπής και του υφάσματος ορίστηκε στα 17 μέτρα για καλύτερη κάλυψη και ο χρόνος έκθεσης υπολογίστηκε σε 35 λεπτά. Το υπόστεγο-κάμερα κατέγραψε ένα πανόραμα του τι βρισκόταν στην άλλη πλευρά της πόρτας ακολουθώντας τις αρχές λειτουργίας της camera obscura.







0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...